Alionescu: O victorie care pentru mulţi pare imposibilă

Baschetbaliştii de la ACS Târgu Jiu au terminat cu capul sus seria de meciuri din Grupa Albastră, disputate la Târgu Jiu. Victoria din meciul cu CSM Sighetul Marmaţiei asigură calificarea în play-off, indiferent de rezultatul din ultimul meci din deplasare cu Rapid. Din păcate problemele apărute înaintea acestui meci nu dau garanţii că ACS va mai avea jucători pentru următoarea deplasare.

În ultimul meci disputat acasă, în această fază a competiţiei, ACS s-a impus joi seara la limită, scor 78-77, cu CSM Sighetul Marmaţiei. Fără bani de câteva luni, fără sală de antrenamente, fără condiţii de cazare şi masă stabile, chiar şi scoşi afară din hotel în ziua jocului de joi, jucătorii lui Claudiu Alionescu s-au mobilizat şi au învins în acest ultim meci la Târgu Jiu, care ar putea fi chiar ultimul al echipei.

Victoria din meciul cu CSM Sighet este foarte importantă pentru că practic califică echipa în play-off-ul competiţiei. Scorul nu mai contează în acest moment ci modul în care s-au dăruit pentru fiecare punct baschetbaliştii, atât seniorii cât şi cei tineri, şi au reuşit o adevărată performanţă. Nu se ştie dacă aceasta va mai folosi dar prin jocul lor au arătat tuturor celor care i-au şicanat, iau tracasat, nu le-au creat condiţii să se antreneze şi i-au scos cu bagajele din hotel în ziua jocului, că merită respect şi condiţii decente de pregătire.

Antrenorul Claudiu Alionescu consideră că echipa sa a obţinut o victorie imposibilă pentru cei care s-au îndoit de caracterul jucătorilor însă pentru el nu a fost o surpriză: „Este mai mult decât o victorie, este o palmă dată de acest grup de jucători, tuturor acelora care s-au îndoit de caracterul lor şi tuturor celor care nu au crezut în dorinţa lor de a duce munca nostră de la echipă până la capăt. La câte probleme au fost, câte probleme însă sunt şi câte vor mai exista este într-adevăr o victorie care pentru mulţi pare imposibilă. Însă eu am lucrat mult cu ei în această perioadă, am fost uniţi, am stat aproape şi mă aşteptam să dăm totul pe teren în acest meci care ne pune într-o poziţie favorabilă pentru îndeplinirea obiectivului, din punct de vedere sportiv. Sportiv lucrurile merg foarte bine însă problemele se agravează din ce în ce mai mult şi nu ştiu care va fi situaţia echipei în continuare”.

 După această victorie, scor 78–77, în meciul cu CSM Sighetul Marmaţiei, teoretic, gorjenii merg în play-off fiind calificaţi din punct de vedere sportiv. După ultimele evenimente de joi, când jucătorii americani au fost scoşi din hotelul în care erau cazaţi, după ce cu o săptămână înainte fuseseră scoşi şi din apartamentele în care au locuit până acum, e greu de crezut că aceştia vor mai dori să joace pentru ACS.

În plus, ceea ce se întâmplă la echipa de baschet nu  face deloc cinste oraşului Târgu Jiu, dar arată încă o dată cât se poate de clar, care e atitudinea faţă de sport şi sportivi la Târgu Jiu.

Vizualizări: 507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: