Pandurii şi suporterii i-au fost alături pe ultimul drum

Lumea fotbalului este mai săracă cu un suporter devotat, suporterul octogenar al echipei Pandurii pe care jucătorii echipei din Târgu Jiu, suporterii echipei Pandurii, dar și familia și prietenii l-au condus duminică pe ultimul drum. Pentru că Valeriu Andronache i-a însoțit mereu la meciuri, jucătorii echipei Pandurii nu puteau lipsi de la acest omagiu adus unui suporter care i-a susţinut necondiţionat.

,Chiar dacă mulţi  dintre tinerii jucătorii  de la Pandurii nu l-au cunoscut direct pe Valeriu Andronache, au dorit să fie alături de colegii care l-au cunoscut pentru simbolul pe care suporterul octogenar în reprezenta. Devenit celebru pentru că mergea singur să susțină echipa în deplasare, pentru că avea o vârstă înaintată, aproape 90 de ani de viaţă, şi pentru că a luat parte direct la inaugurarea stadionului din Târgu Jiu, Valeriu Andronache a stârnit un val de simpatie în lumea suporterilor, fiind apreciat  de galeriile adverse oriunde ar fi mers.

De aceea, trecerea sa în nefiinţă şi ultimul drum i-au fost presărate cu gânduri bune din partea a zeci de mii de oameni care poate nu l-au cunoscut, dar au citit povestea sa de viaţă, prezentată la finalul anului trecut de presa centrală.

Mesajele de condoleanţe şi gândurile frumoase pentru ceea ce a reprezentat Valeriu Andronache au curs pe pagina celor de la Pandurii şi vestea dispariţiei sale a ajuns la peste 40.000 de oameni, având aproape aceeaşi audienţă cu meciul amical, la care Pandurii au ţinut un moment de reculegere sâmbătă, ca omagiu adus de pe teren, pentru simbolul reprezentat de „Tataie”, cel al suporterului care susţine echipa indiferent de perioada prin care trece, la bine şi la greu.

Pe ultimul drum au fost prezenţi pentru a-l conduce pe „Tataie” nu numai jucătorii, ci şi mai mulţi suporteri, nu numai ai echipei Pandurii. Nu au lipsit tinerii de la galeria Regiment Târgu Jiu cărora le-a fost coleg de peluză.

Mâhnit de trecerea în nefiinţă a lui Valeriu Andronache s-a arătat şi primarul Marcel Romanescu, care i-a oferit anul trecut onoarea de a tăia panglica noului stadion:  „Am primit o veste foarte tristă. A murit cel care a iubit cel mai mult Pandurii Târgu Jiu. Am avut onoarea să-l cunosc pe acest om, un suporter adevărat, un iubitor al sportului rege care a susținut necondiționat echipa fanion a județului nostru. Valeriu Andronache nu mai este printre noi, iar lumea sportului este mai săracă acum. Faptul că un bătrânel atât de simpatic a putut să pună atât de mult suflet pentru o echipă, fără să aibă neapărat interese materiale sau de altă natură de pe urma susținerii acestei echipe, mă impresionează. E regretabil, faptul că a plecat dintre noi.... Și-a dorit un stadion modern la Târgu Jiu și a plecat într-o lume, poate mai bună, cu această rugăminte îndeplinită. La tăierea panglicii l-am și invitat şi a fost extrem de încântat. A fost cel mai longeviv spectator pe care l-a avut Pandurii, în existența ei ca echipă".

Valeriu Andronache a murit în casa sa din Pojogeni, intoxicat cu monoxid de carbon, după ce mai multe obiecte au luat foc de la un scurt-circuit.

Galerie foto


Vizualizări: 1,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: