Pandurii strâng bani pentru a o salva pe Giorgiana

Pandurii se implică la meciul cu Universitatea într-o acţiune umanitară de strângere de fonduri pentru ajutorarea unei fete care suferă de o boală ce nu se poate trata în România. Giorgiana Andriţoiu este o tânără de 17 ani care speră să poată merge din nou după ce va suferi un transplant destul de costisitor pentru posibilităţile familiei. Operaţia urmează să aibă loc în China peste două luni şi pentru a pleca familia tinerei mai are nevoie de 22 000 de dolari. Conducerea clubului a permis colegilor Giorgianei să strângă bani în stadion înaintea jocului pentru a o ajuta pe Gorgiana dar s-a angajat că va face şi donaţii din partea jucătorilor şi a antrenorilor clubului. 
După ce anul trecut a strâns bani pentru a o salva pe micuţa Elisa care suferea de o boală greu de tratat, clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu s-a implicat într-o nouă acţiune umanitară pentru strângerea de fonduri. Pandurii s-au mai implicat în acțiuni umanitare de acest gen în urmă cu un an, la întoarcerea din cantonamentul din Portugalia, când au susținut un meci amical donând toate încasările familiei micuței Elisa Ploscaru. De această dată este vorba de un caz mai grav care necesită o operaţie în afara ţării, în cazul Elisei fiind vorba anul trecut doar de tratament. Micuţa Elisa a fost salvată între timp prin gestul fotbaliştilor de a-şi dona o parte din încasări, acum ea fiind complet vindecată.  
Pandurii vor strânge acum bani pentru o tânără de 17 ani care suferă de amiotrofie musculară spinală. Giorgiana Andrițoiu locuiește în Târgu Jiu și suferă de o boală rară care i-a fost descoperită la vârsta de doi ani iar de la vârsta de opt ani aceasta nu se mai poate deplasa decât cu ajutorul căruciorului. Boala sa este atât de severă încât o simplă răceală îi poate fi fatală, iar singura speranță vine din China, acolo unde este programată pe data de 10 iunie la un tratament bazat pe un implant de celule stem. Costurile totale ale tratamentului se ridică la aproximativ 35.000 de dolari, familia acesteia având încă nevoie de circa 22.000 de dolari pentru deplasare şi operaţie. 
Clubul Pandurii s-a implicat din nou în strângerea de fonduri urmând să doneze anumite sume de bani de la jucători şi conducerea clubului dar să şi permită colegilor Giorgianei ca la meciul cu Universitatea Craiova să treacă cu urne mobile printre spectatori în scopul de a strânge cât mai mulți bani cu care tânăra de doar 17 ani să poată efectua operaţia salvatoare. Acţiunea urmează să fie mediatizată înaintea meciului pe Stadionul Municipal dar şi în presa locală, precum şi pe site-ul oficial al clubului. 


Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: