Pandurii sunt calificaţi în semifinale

Juniorii clubului Pandurii de la grupa de juniori Republicani B a reuşit cea mai bună performanţă a unei grupe de juniori de până acum, calificarea în semifinalele competiţiei. La finala de la Salonta scorul a fost 1-0 pentru juniorii de la Pandurii golul victoriei fiind înscris pe finalul jocului de către Constantin. Echipa care a jucat finala i-a avut în componenţă pe Muja, Drăgoi, Lingurici, Dragoteanu, Constantin, Petrache, Ciochia, Unguru, Voinea, Brandibur iar în partea a doua a meciului au mai jucat Săulescu şi Frăţilescu. 
Grupa de juniori pregătită de Eugen Pădureanu a încheiat seria din care a făcut parte pe locul I şi nu au avut decât două meciuri pierdute şi două rezultate de egalitate tot sezonul. Juniorii au mers destul de bine în acest sezon pe care l-au câştigat detaşat de locul doi, la opt puncte distanţă de a doua clasată. La turneul de zonă de la Salonta aceştia s-au calificat în finala din grupă după două victorii reuşind apoi să strice sărbătoarea echipei gazdă care era favorită. „Nu a mai fost nici o festivitate de premiere acolo, pentru că toţi se pregăteau să premieze pe Salonta dar noi le-am stricat planurile” a mărturisit la revenirea la Târgu Jiu antrenorul Pădureanu.


Reporter: Cum a fost meciul din finală cu Liberty Salonta?
Eugen Pădureanu: Am jucat cu echipa gazdă în finală, cu Liberty Salonta, care trecuse de Gloria Bistriţa şi Poli Iaşi. Erau consideraţi favoriţi fiind un club care face selecţie din toată ţara. A fost foarte greu să ne impunem, mai ales că a fost presiune mare îndeosebi în finală unde publicul era doar al gazdelor. Dar noi am jucat bine, scorul la pază a fost 0-0 şi înainte de a deschide scorul am mai avut patru ocazii destul de clare. Asta a fost dar până a urmă a ieşit bine că am înscris şi am câştigat meciul. Noi am dominat jocul acesta pentru că ne-am luat măsuri pentru a putea să ne impunem, am văzut jocul lor cu o zi îaninte pentru că noi am avut pauză. 
Rep.: Cum au fost condiţiile de la Salonta, aţi avut tot ce vă trebuie pentru a putea juca liniştiţi?
E.P.: Da, am avut nişte condiţii foarte bune, mai ales că am stat la hotel şi am avut servicii foarte bune, masă casă şi am avut şi un teren de antrenamente pentru zilele în care nu aveam meci. Am jucat pe terenul echipei de divizia B Liberty Salonta. Arbitrajul a fost bun, mai ales pentru unii, arbitri buni divizionari. La primul meci cu FCM Bacău a fost mai greu, ne-am impus cu 2-1 dar au dat un 11 metri împotriva noastră. Al doilea meci a fost cu Oţelul Galaţi şi ne-am impus cu 3-0 fără nici un fel de probleme. Pot să remarc toată echipa de 20 de jucători pentru că ar fi nedrept să numesc doar o parte din ei. Doar 17 dintre ei au jucat la acest turneu de zonă. 
Rep.: Au şanse juniorii de la grupa aceasta să ajungă la echipa mare?
E.P.: Da, cred că da, deja doi dintre ei, Constantin şi Brandibur, au mai făcut antrenamente cu echipa mare până acum. 
Rep.: Ce şanse crezi că aveţi mai departe în semifinale?
E.P.: Avem pe 23 iunie turul aici la Târgu Jiu cu ŞF Gică Popescu iar pe 26 iunie la ei la Craiova. Apoi câştigătoarea de la cele două meciuri va merge la finala pe ţară dar oricum mergem acolo indiferent dacă ne calificăm în finală mare sau finala mică. Dar eu vreau să jucăm finala şi sper să o şi câştigăm. Gică Popescu e la fel ca Salonta, o echipă bună, e şcoală privată de fotbal şi acolo se ştie clar că e selecţie din toată ţara. Eu am încredere în băieţi, cred că sunt motivaţi şi vom învinge. Oricum şi să ajungi până aici e o performanţă să fii în primele patru echipe din ţară în condiţiile în care au participat cluburi puternice la turneul de zonă. 
Rep.: Este aceasta cea mai bună performanţă a juniorilor B care au trecut pe la Pandurii? 
E.P.: Da, pentru că până aici nu a ajuns nimeni până acum. La nici un club din Gorj nu a ajuns nimeni la faza semifinală. Grupa mea, pe vârsta lor tot timpul a câştigat câte ceva dar anul acesta au fost pe locul I după ce anul trecut au fost în campionat la aceeaşi grupă de vârstă de acum, ei fiind însă mai mici cu un an. 
Rep.: Ce crezi, puteţi trece de Gică Popescu?
E.P.: Am avut noi un complex în meciurile cu Gică Popescu dar asta când eram la cadeţi pentru că n-am trecut niciodată de ei. Pe unde ne-au prins ne-au învins. Anul trecut eram mai mici cu un an şi n-am ajuns la turneul de zonă. 
Rep.: Care va fi programul lor în continuare?
E.P.: După ce am venit au primit o zi liberă dar imediat vom începe apoi începem pregătirea pentru semifinală. Am avut unul dintre ei accidentat înainte de plecare dar s-au mai accidentat uşor în timpul meciurilor pentru că programarea din grupă a fost grea, nu am avut pauză între meciuri deloc după care am avut două zile de pauză. E foarte greu să joci două meciuri unul după altul, mai ales că e foarte cald şi asta duce la epuizare fizică. Dar aşa a fost tragerea la sorţi, nu aveam ce face. Dar până la finală au avut suficient timp de refacere. 



Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: