Pandurii sunt decişi să meargă până la Lausanne


Pandurii au primit un răspuns nefavorabil din partea FRF în cazul echipei FCM Târgu Mureş, club înfiinţat de doi ani dar care a promovat în Liga I în acest an. Conform regulamentelor federaţiei un club nu poate promova decât dacă are cel puţin trei ani de la înfiinţare, dar FRF a motivat că în acest caz, FCM Târgu Mureş este de fapt noul nume al echipei Unirea Sânnicolau Mare al cărui loc mureşenii l-au luat în Liga a doua. Faptul că Unirea Sânnicolau Mare a continuat să existe în Liga a treia şi nu s-au definitivat din punct de vedere juridic actele necesare îi face pe oficialii de la Târgu Jiu să mai spere într-o rezolvare favorabilă a acestui caz la Comisia de Apel sau la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
În documentul remis de FRF s-a  comunicat că FCM Târgu Mureş a continuat activitatea celor de la Unirea Sînnicolau Mare care este afiliată din 2004 la federaţie. Preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pârvulescu, a precizat că vor fi continuate demersurile în acest caz: „Mai este Comisia de Apel şi TAS-ul
Deci vom continua lupta”. Luni Pandurii vor depune la FRF, la Comisia de Apel un alt memoriu pentru a se verifica situaţia juridică a clubului FCM Târgu Mureş. „Nu suntem mulţumiţi de răspunsul pe care l-am primit din partea Departamentului Licenţe şi Aflieri al FRF şi vom continua demersurile noastre pentru a afla adevărul. Noi am cerut să aflăm dacă a existat o hotărârea instanţei judecătoreşti competente prin care s-au aprobat modificările intervenite în actele constitutive ale celor de la Unirea Sânnicolau Mare şi ni s-a răspuns cu o decizie a Comitetului de Urgenţă a FRF privind schimbarea denumirii unor cluburi sportive dar această decizie, ca să intre în vigoare, trebuia să aibă la bază o hotărâre judecătorească. În răspunsul primit de la FRF, nu s-a făcut nici o referire cu privire la această hotărâre judecătorească, iar hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 17 din 28.07. 2008 nu poate produce efecte juridice fără existenţa unei hotărâri judecătoreşti”, a explicat secretarul general al clubului Pandurii Daniel Băloi.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: