Pandurii, ultima bătălie din tur!

Ultima etapă din acest tur de campionat programează pentru Pandurii un meci în deplasare la Galaţi. Partida este, în opinia antrenorului Sorin Cârţu, una foarte dificilă pentru echipa sa care nu poate deplasa nici măcar 18 jucători pentru a fi prezenţi pe bancă la acest meci, din cauza accidentărilor, suspendărilor şi a altor probleme de ultim moment. Pe lângă cei opt jucători accidentaţi sau nerefăcuţi, Mingote, Vasilache, Păcurar, Rus, Tilincă, Arrieta, Mândrean şi Liviu Mihai, în ultimele zile nu s-au antrenat nici Piţurcă şi Raskovic, primul având probleme la un deget, iar al doilea fiind plecat în Serbia pentru viză.

Ajunşi în faţa ultimei etape a turului, Pandurii încearcă din nou să aducă puncte din deplasare, deşi acest lucru devine din ce în ce mai greu posibil privind problemele de lot cu care se confruntă Sorin Cârţu.  „Este un meci greu cu o echipă bună a campionatului nostru, care are evoluţii foarte bune, în special pe teren propriu, o echipă care degajă foarte multă forţă atunci când joacă la Galaţi. Toate echipele mari care au jucat în acest campionat acolo au capotat. Ştim ce ne aşteaptă, ştim ce adversar întâlnim pentru că Galaţiul este o echipă care pune presiune pe adversari”, spunea Cârţu la ultima conferinţă de presă lăudând formaţia gazdă a acestui meci. Şi de parcă nu ar fi fost de ajuns faptul că gălăţenii au evoluţii bune acasă pentru a „mobiliza” echipa sa, tehnicianul gorjenilor a amintit şi faptul că echipa adversă se va putea baza pe jucătorii care au avut în acest tur probleme medicale şi acum revin treptat la joc: „Am observat că la meciul cu FC Argeş la Oţelul au apărut unii jucători noi, au revenit la echipă şi jucătorii lor importanţi. A apărut deja Paraschiv, probabil va reveni cu noi şi Jelev. Mă aştept ca la meciurile cu noi echipele adverse să aibă la dispoziţie toţi jucătorii că aşa se întâmplă mereu, numai noi avem probleme tot timpul”.

Problemele de lot sunt atât de mari că tehnicianul pandurilor nu a avut nici măcar 18 jucători disponibili pentru deplasare, lăsând acasă dintre cei apţi doar pe camerunezul Alnoudji, care oricum nu e la zi cu pregătirea după ce a fost plecat o săptămână în Camerun. În aceste condiţii în care are o întreagă echipă  de indisponibili acasă, pe aceeaşi listă aflându-se şi Stângă care e suspendat. Cârţu spune că s-ar mulţumi şi cu un egal la Galaţi: „Pentru mine dacă fac rezultat de egalitate este un rezultat pozitiv. Asta e filosofia mea. Şi acasă dacă obţin un egal eu consider că e un pas înainte. Aşa e punctul meu de vedere şi nu-i obligatoriu ca toată lumea să împărtăşească punctul meu de vedere”.

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: