Pandurii urcă în clasament după halta de la Severin

Pandurii au profitat de problemele vecinilor de la Severin şi s-au impus fără probleme cu 3-1. Victoria de ieri îi duce pe elevii lui Pustai tot mai aproape de un loc pe podium la finele sezonului şi implicit un bilet pentru Europa League.

CS Severin – Pandurii 1-3 (0-2), Stadion Municipal, Severin, spectatori 4.000

A marcat: Fl. Costea (min. 62) /Anton (min. 33 şi 35 – penalty) şi Ibeh (50)

CS Severin: Panagopoulos - Dănănae, Tătaru,  Asanovici, Olah – Neacşa (Poiană, 81), Vranjkovici, D. Stoica, Hasanovic (Roman, 46) -  Fl. Costea, Thomas.  Antrenor: Ionel Gane

Pandurii: Lazar -  Rusu, Viera, Mamele, Vlad -  Anton, Nistor – Ibeh (Rada, 69), Răduţ, Nicoară (Cristea, 56) – Matulevicius (Lemnaru, 78).   Antrenor: Cristi Pustai

Cartonaşe galbene: Neacşa (min. 40), Costea (68), Vranjkovici (85) / Rusu (55), Vlad (71), Matulevicius (75)

Arbitri: Ad. Comănescu – Cr. Nica şi D. Ciocănea.

Anton a prins gustul golului !

Pandurii mergeau la Severin să înfrunte o echipă cu moralul la pământ. Oamenii lui Gane tocmai aflaseră că nu au primit Licenţa nici la apel aşa că de la anul vor juca în liga a doua, indiferent de rezultatele din acest final de sezon. Imposibil să nu te afecteze o astfel de veste. Pandurii în schimb cu motivația la maxim, știind că au soarta calificării în Europa în propriile mâini. După un început greoi de ambele părți, gorjenii trag primul cartuș, dar șutul recordmenului Matulevicius e scos excelent de Panagopoulus. Semnalul de alarmă nu e în van. Lituanianul îi pasează lui Anton iar șutul „închizătorului” se duce senzaţional în vinclu. Ce execuţie din partea unui mijlocaş obişnuit mai mereu să „care pianul”. Două minute mai târziu Nicoară cade uşor în careu de lângă fundaşii severineni, dar Comănescu spune că e penalty. Anton confiscă mingea şi, cu ceva emoţii, face 0-2. Al treilea gol consecutiv al pandurilor marcat de mijlocaşul adus de la Bistriţa. Anton îşi trecuse numele pe lista marcatorilor în premieră la Pandurii în meciul cu Viitorul, scor 4-1. 

Meci spectacol

Gane mută ofensiv la pauză cu Roman în locul lui Hasanovic, dar echipa sa e tot la fel de apatică. Pandurii zburdă pe teren iar Ibeh înscrie cu un şut sec din 10 metri după o pasă perfectă venită de la Nistor. Minutul 50 şi meciul era gata. Foştii craioveni Stoica şi Florin Costea îşi încearcă şutul de la distanţă, dar ratează de puţin ţinta. Acelaşi Costea nu mai ratează însă în minutul 62. Se infiltrează ca un vulpoi printre gorjenii neatenţi la un corner şi înscrie fără probleme din 6 metri. Al şaselea gol din 2013 al fostului stelist, aflat acum pe lista de achiziţii a pandurilor, dar a şi a celor de la CFR Cluj. Golul le dă aripi severinenilor care încep să preseze din ce în ce mai mult poarta lui Lazar. Fostul pandur, Vranjkovici trece agonizant de aproape de gol după ce lovitura sa de cap nu prinde poarta. Pustai simte că echipa sa e în cădere şi face o mutare ultradefensivă. Îl introduce pe Rada în locul lui Ibeh. Avântul gazdelor e temperat însă destul de repede iar pandurii reuşesc să ţină de rezultat fără probleme până la final. Lemnaru chiar are şanse să facă 1-4, dar şutul său trece peste după o cursă slalom printre adversari.

2 – Pandurii urcă pe locul 2 după victoria de la Severin şi egalul surprinzător al Petrolului la Chiajna, scor 1-1. Cu 59 de puncte cu 3 runde până la final, gorjenii sunt favoriţi cerţi acum la un loc de Europa League.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: