Răduţ între Europa League cu Pandurii şi Liga Campionilor cu Steaua

Împrumutat un an de la Steaua, Răduţ nu ştie unde va continua din sezonul viitor. Mijlocaşul care a marcat 5 goluri în acest sezon e tentat şi de o aventură cu Pandurii în Europa League, dar şi de una cu Steaua în Liga Campionilor. Răduţ pare în scădere de formă în acest retur, fiind rezervă la meciul cu Iaşi şi evoluând slab în Giuleşti.

Reporter:  Mihai, te-ai uitat la meciurile naţionalei?

Mihai Răduţ: Normal că m-am uitat. Au avut şi momente bune şi cred că important e că au păstrat şi şanse de calificare, să ajungă la baraj.

Rep.: Ţi-ai fi dorit să-l vezi mai mult pe Maxim pe teren?

M.R.: Da, aş fi vrut. A fost colegul nostru, prietenul nostru. Ne-am fi bucurat cu toţii dacă ar fi jucat mai mult, dar e alegerea selecţionerului. Sperăm să facă partide bune cu Ungaria şi Turcia şi să ajungă la baraj.

Rep.: Tu te gândeşti la naţională ? S-a văzut că şi de la Pandurii se ajunge acolo...

M.R.: Da, se ajunge, oricine se gândeşte. Dar cred că important e acum ce fac la Pandurii în acest retur, să ne păstrăm acolo în frunte.

Rep.: Urmează o serie de foc pentru voi, cu Petrolul, CFR şi Dinamo, vă consolidaţi locul de Europa?

M.R.: Da, dacă trecem cu bine de această serie, ne consolidăm locul 3. Sperăm să obţinem cât mai multe puncte.

Rep.: Poate face faţă Pandurii în Europa League?

M.R.: Vă daţi seama, eu sunt subiectiv (n.r. râde)... Eu zic că da, am demonstrat şi în tur că ne putem menţine acolo în faţă. Nu ştiu dacă chiar putem face faţă sau dacă avem echipă de Europa, dar suntem cu siguranţă în primele 4-5 echipe din campionat.

Rep.: În grupele Europa League cu Pandurii sau în grupele Ligii cu Steaua, unde o să joci la anul?

M.R.: Nu ştiu...mie îmi expiră la vară contractul cu Pandurii şi mai am 2 ani cu Steaua. Mi-ar plăcea ambele variante, dacă voi fi într-o parte sau alta rămâne de văzut.

Rep.: Pentru Dinamo nu e aşa tentant locul 3, spun că trebuie să joace 4 tururi preliminare în Europa, pentru voi e tentant?

M.R.: Pentru Pandurii cred că este foarte important să termine pe locul 3. Dinamo este un club cu tradiţie, un club mare, probabil nu i-ar avantaja. Dar cred că dacă vor termina pe 3 se vor bucura, nu cred că nu vor să termine pe 3 ca să nu joace 4 tururi preliminare.

Rep.: Aveţi jucători la final de contract, ar trebui ei păstraţi?

M.R.: Eu cred că da, ar trebui să li se prelungească contractele. Eu sunt doar de un an aici, ei sunt de mai mult timp împreună şi au avut un joc foarte bun. Cred că să aduci jucători de valoarea lor ar costa mai mult decât contractele lor.

9 – goluri a reuşit Răduţ în 83 de meciuri în liga 1, 5 goluri le-a reuşit în acest sezon la Pandurii în 22 de meciuri. Mijlocaşul a ratat şi un penalty la Galaţi în eşecul 0-1

1,3 – milioane de euro e cota de piaţă a lui Răduţ, mijlocaş de 23 de ani împrumutat până în vară de Pandurii de la Steaua

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: