„Pandurii va fi clar vânată de acum înainte”

Scandalul care a cuprins echipa de fotbal din Târgu Jiu după ce comisiile au fost numite nestatutare de preşedintele clubului care a atacat conducerea FRF şi LPF pare să afecteze şi echipa. Antrenorul Sorin Cârţu a explicat că datorită acestor scandaluri echipa ar putea fi vânată pe viitor aşa cum se simte el vânat acum după ce comisia l-a suspendat pentru şase etape. Tehnicianul principal al pandurilor nu s-a mai prezentat ieri la conferinţa de presă a clubului tocmai din acest motiv, Cârţu precizând că va face recurs la suspendarea dictată împotriva sa deşi nu se aşteaptă să fie schimbată. 
Sorin Cârţu consieră că atât el, cât şi echipa din Târgu Jiu suportă consecinţele disputelor dintre preşedintele clubului Pandurii şi oficialii FRF şi LPF. „Nu vreau să fac conexiuni ca să nu se interpreteze, dar sunt uşor de făcut la ceea ce se întâmplă la ora actuală în fotbal cu Pandurii şi cu preşedintele nostru. E clar că suntem vânaţi, iar eu acum sunt prins la mijloc în această problemă. Nu ştiu dacă există o scăpare, dar asta este, îmi duc crucea şi gata. Ce să fac eu, asta e România şi ăsta e fotbalul românesc, trebuie să ne supunem la ce vor ei. Nu ştiu de ce le stăm în gât unora, poate pentru că am spus adevărul. Şi în istorie s-a confirmat, când spui adevărul deranjezi totdeauna. Au fost mii de cazuri când au fost pedepesiţi că şi-au cerut drepturile” a explicat Cârţu resemnat de situaţia în care se află. Tehnicianul pandurilor a primit şase etape de suspendare din partea Comisiei de Disciplină dar spune că va face recurs la această decizie: „O să facem recurs şi să remotivăm ce a scris arbitrul de centru pentru că el a motivat acolo că a fost chemat de al patrulea oficial pentru proteste. După care am fost încadrat la nişte jigniri, că i-aş fi zis „ce bă, faci pe tine de frica lui Porumboiu?". Sau ceva de genul ăsta, însă nu ştiu dacă am folosit chiar cuvintele astea, dar ce am zis de Porumboiu e adevărat, că îi e frică. Dar la final ei au luat-o ca jignire, că le-am adus eu jigniri. Dar ăsta e un motiv să dai afară pe cineva? Nu mai poţi să vorbeşti cu un abritru care nu vede nişte evenimente grave pe teren, mai ales când cineva dă cu cotul într-un jucător când meciul este întrerupt, că ei se comportă în felul acesta şi cer o asemenea pedeapsă. Cu siguranţă că fac recurs dar nu sunt sigur că vor reduce pedeapsa, la ce scandaluri sunt legate de Pandurii la ora actuală. Pandurii va fi clar vânată de acum înainte, am dreptul să cred treaba asta pentru că s-a văzut cum se judecă la comisii şi cum este privită echipa.”
Cârţu speră însă să revină mai repede de şase etape pe banca echipei sale, apreciind că nu poate conduce echipa din tribună: „E greu să conduc echipa din tribună, normal că e foarte greu şi se pierde munca pe care o faci. Am depus o muncă toată vara cu echipa şi acum nu pot face nimic. Dacă eram acolo poate era altceva dar ce pot să fac? Asta este, accept pentru că nu am ce face. Trec eu şi peste asta, nu e problemă. Am văzut multe la viaţa mea.”
Sorin Cârţu a fost sancţionat de comisie cu şase etape de suspendare pentru proteste la finalul meciului cu FC Vaslui de la Târgu Jiu din etapa a doua.

Negru a fost prezentat oficial 



Valentin Negru a fost ieri prezent la conferinţa de presă a clubului Pandurii, fiind oficial prezentat de secundul echipei gorjene, Florin Bejinaru, ca şi component al lotului. „Valentin Negru a fost cooptat recent în lotul nostru şi va semna un contract cu Pandurii. Sperăm cu toţii ca prin calităţile lui atât fizice cât şi tehnice şi prin experienţa lui va aduce un plus în ceea ce priveşte exprimarea noastră la jocuri şi ne va ajuta să câştigăm cât mai multe meciuri în acest debut de campionat” a declarat Bejinaru. Vali Negru a precizat că nu a semnat încă un contract cu Pandurii dar speră să nu se lovească de aceleaşi probleme care au existat la Rapid, el precizând că aşteaptă în aceste zile să se parafeze înţelegerea: „Nu am semnat dar nu cred că vor mai fi probleme de data aceasta. Pe trei ani voi semna şi am discutat deja cu domnul Condescu şi toate detaliile au fost puse la punct. În cursul acestei zile cred că o să şi semnez şi până la meci voi fi legitimat, dar dacă voi şi juca va decide antrenorul. Eu cred că am aceleaşi şanse de a fi în primul unsprezece cum am avut şi la alte echipe, dacă te pregăteşti şi îţi vezi de treabă nu cred că e vreun antrenor care să nu te bage să joci. Atmosfera e aici foarte bună la echipă, dar îmi pare rău că am venit într-un moment mai dificil pentru echipă. Pandurii vine după o înfrângere la Craiova dar eu zic că au avut un început bun de sezon şi sper să-l continue.”


Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: