Pandurii vin cu punct din Portugalia !

Pandurii rămân invincibili în deplasările europene. Trupa lui Pustai se întoarce cu un punct din deplasarea de la Pacos de Ferreira, scor 1-1.

Pacos de Ferreira – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (0-1), Stadion „D. Afonso Henriques”, Guimaraes, spectatori 1.000

Au marcat: Rui Miguel (min. 49) /Momcilovic (min. 5)

Pacos: Filipe – R. Antonio, T. Valente, Gregory, H. Lopes – Anunciacao, Seri – M. Jose (Ribeiro, 74’), Rui Miguel (S. Oliveira, 80’), Caetano (Hurtado, 65’) – Bebe. Antrenor: Costinha

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric (Distefano, 58’), Ciucur (Cristea, 66’) – Matulevicius (Alex dos Santos, 73’). Antrenor: Cristi Pustai

Cartonaşe galbene: T. Valente (76’), Anunciacao (88’)

Pandurii a obţinut aseară primul punct din grupa E după 1-1 la Guimaraes cu Pacos de Ferreira. Fiorentina s-a desprins în liderul grupei în urma victoriei cu 2-1 din Ucraina cu Dnepr. Chilianul Pizzaro a luat roşu pe finalul meciului şi va fi suspendat pentru duelul cu Pandurii de la Florenţa.

Momcilovic, lovitură de partizan !

Eroul european de la Tel Aviv şi Braga, Ciucur, a fost primul aproape de gol dar şutul său deviat a trecut puţin peste. Tot răul spre bine pentru că din cornerul rezultat Momcilovic a profitat de o bâlbă majoră în defensiva celor de la Pacos şi l-a executat pe Filipe din apropiere. Sârbul a semnat astfel primul gol al echipei sale în grupele Europa League. Un start fantastic de meci pentru gorjeni! Cinci minute mai târziu putea fi 0-2 dar Matulevicius s-a încurcat în minge după o degajare greşită a lui Filipe. Pacos a replicat instant prin Caetano care s-a desprins uşor de Unguruşan şi a reluat milimetric pe lângă bară după centrarea excelentă a lui Manuel Jose. Meciul avea viaţă încă din start între două echipe care nu aveau nimic de pierdut în grupa E. Atacantul împrumutat de la Manchester United, Bebe a avut următorul cuvânt. I-a luat faţa lui Erico, a tras superb cu stângul iar mingea a trecut agonizant peste transversala lui Mingote. Un nou semnal de alarmă al galben verzilor care puneau stăpânire pe meci. După încă două ocazii ale celor de la Pacos, pandurii au irosit o şansă enormă. Momcilovic s-a infiltrat pe stânga, a driblat scurt, a centrat superb dar Breeveld a trimis cu capul pe lângă buturile lui Filipe din numai 7 metri!

Repriză în „oglindă”

La fel ca pandurii în prima parte, cei de la Pacos au dat lovitura repede în repriza a doua. Buleică a pierdut aiurea o minge la mijlocul terenului iar o combinaţie între Rui Miguel şi Seri a făcut şah mat defensiva gorjeană cu fostul jucător al Astrei la finalizare. Golul lui Rui Miguel a fost primul încasat de panduri în deplasările europene din acţiune. Până aseară trupa lui Pustai luase gol doar la Tel Aviv, dar reuşita lui Damari a venit atunci din penalty. Antrenorul pandurilor a simţit că Eric nu prea era în meci şi l-a scos pentru a-l introduce pe Distefano. Ocazia a venit însă tot la poarta lui Mingote. Portarul portughez al pandurilor a fost cât pe aci să fie păcălit de un şut deviat al lui Anunciacao dar s-a reechilibrat la timp şi a respins în corner. Pandurii a replicat prin 3 ocazii de gol. Erico da Silva a reluat alături cu capul, şutul din lovitură liberă al lui Distefano a fost respins de Filipe în corner iar acelaşi portar a intervenit excelent şi la torpila lui Buleică din afara careului. Până la finele meciului niciuna din echipe nu a mai forţat cu adevărat victoria şi s-a mulţumit cu un punct care să n-o scoată din cărţile calificării. Fiorentina e aproape de faza următoare după 2-1 la Dnepropetrovsk aşa că românii şi portughezii trebuie să se lupte cu trupa lui Juande Ramos pentru locul 2.

100 – de mii de euro vor încasa pandurii de la UEFA pentru acest egal cu Pacos

3 – peste atâtea săptămâni e programată următoarea etapă din Europa League. Pandurii va juca atunci în deplasare cu Fiorentina în timp ce Dnepr se va deplasa la Pacos de Ferreira   

Fanii nu s-au înghesuit la meci

Suporterii lusitani nu au venit în număr mare la meci. Pacos nu a putut juca acasă aşa că s-a văzut nevoită să meargă la Guimaraes. Cum echipa locală, Vitoria, a jucat la Lyon (1-1) chiar înaintea duelului Pacos şi Pandurii, fanii din Guimaraes nu s-au îngrămădit la meci. De la Pacos Ferreira au venit doar 30 de suporteri iar numărul total al spectatorilor nu a depăşit 1.000. Din România pandurii au fost însoţiţi de 50 de invitaţi şi reprezentanţi ai sponsorilor care au luat loc grupat la Tribuna VIP şi au încurajat echipa pe tot parcursul meciului.


Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: