Pandurii vizează promovarea în Liga I

Retrogradarea în Liga a II-a face conducerea clubului Pandurii să se gândească serios la greşelile care s-au făcut în acest sezon şi în anii care au trecut. Una dintre acestea a fost absenţa din prima echipă a tinerilor din pepiniera proprie, fapt ce a dus la îmbătrânirea lotului şi aducerea multor jucători străini care nu s-au ridicat la valoarea necesară pentru ca echipa să se menţină în Liga I. Preşedintele Marin Condescu spune că va porni în noul sezon cu alte principii şi reguli clare prin care va impune promovarea tinerilor.

Faptul că Pandurii vor juca în Liga a II-a a devenit o certitudine după ce ieri s-au dat publicităţii şi echipele din eşalonul secund care au probleme cu licenţierea. Odată stabilit clar faptul că nu mai există nici o şansă de a rămâne în prima Ligă, Pandurii au demarat deja „planul B” din cele avute în vedere pentru noul sezon. Acesta presupunea aducerea unui antrenor care să lucreze cu ceea ce are la dispoziţie şi punerea pe lista de transfer a jucătorilor care au retrogradat echipa.

Obiectiv, promovarea într-un an

Principalul obiectiv la echipa gorjeană va fi în noul sezon promovarea rapidă în Liga I dar prin întinerirea echipei, o idee despre care se vorbeşte de ani de zile dar care nu s-a pus niciodată în practică, Pandurii devenind una din echipele primei ligi cu cea mai mare medie de vârstă. „Obiectivul nostru va fi să promovăm într-un an de zile, dar cu foarte mulţi jucători de la Pandurii II în lot, cum ar fi Pleaşcă, Rada, Diaconu sau Tătaru. Vom porni după alte principii şi alte reguli şi vom da credit total jucătorilor tineri pe care i-am purtat veşnic după noi de patru cantonamente dar nu i-am folosit niciodată. Pleaşcă a jucat bine şi la Alba Iulia, trebuia să i se dea credit de mai mult timp dar, din păcate nu s-a întâmplat aşa”, a spus preşedintele care a recomandat tuturor antrenorilor să promoveze tinerii de la echipa a doua dar acest lucru nu s-a întâmplat decât foarte rar. Acest lucru va fi încurajat de regulamentele FRF care prevăd pentru noul sezon ca la Liga II-a să se joace obligatoriu cu doi jucători sub 21 de ani în teren.

Rada şi Pleaşcă sunt în programul echipei mari  

Doi dintre jucătorii de la Pandurii care au confirmat în acest sezon şi au avut ocazia şi să evolueze la prima echipă, Pleaşcă şi Rada, fac parte din lotul echipei mari şi nu se mai prezintă la Pandurii II, ei fiind trimişi în vacanţă odată cu colegii de la prima echipă deşi echipa a doua mai are meciuri programate. Preşedintele celor de la Pandurii II, Marin Golea, a explicat ieri de ce jucătorii care au făcut parte din lot la meciul cu Alba Iulia au fost trimişi în vacanţă mai devreme decât ceilalţi colegi: „Ei sunt la prima echipă de aceea au mers mai devreme în vacanţă, au confirmat că au valoare pentru prima echipă şi vor rămâne acolo. De ei s-au edificat deja antrenorii, nu trebuie să mai confirme, au dovedit şi prin faptul că sunt şi la lotul naţional. Iar pe posturile lor mai sunt alţi jucători care nu au avut şansa să evolueze prea mult şi acum pot să arate şi ei pentru ce s-au pregătit şi să fie urmăriţi de antrenori. Este cazul lui Diaconu care a fost destul de mult timp accidentat şi nu a putut juca prea mult”. Preşedintele Condescu a precizat că a cerut special ca Rada şi Pleaşcă să nu mai joace la echipa a doua: „Ei au terminat campionatul la Pandurii, au fost în lot la Alba Iulia şi vor fi definitiv jucătorii echipei mari. Am cerut special directorului sportiv să îi trimită în vacanţă odată cu toţi ceilalţi jucători de la prima echipă”.

Noul antrenor nu va mai face transferuri

Preşedintele Condescu a precizat că tinerii de la echipa a doua care vor fi păstraţi la Pandurii, ar urma să facă echipă în liga a II-a alături de cei care vor fi păstraţi din prima echipă, acest lucru depinzând şi noul antrenor care va fi numit în aceste zile: „De viitorul antrenor depinde cine va mai fi păstrat. Poate noul antrenor vede la Stojan, Păcurar sau alţii altceva de ce n-am văzut noi în ultimul sezon. De exemplu, Ionuţ Popa spunea că locul lui Stromajer nu este acolo unde este folosit. A mai fost o perioadă grea pentru echipă şi cred că trebuia să facem mai demult ce facem acum”. În ceea ce priveşte noul tehnician, Condescu spune că va fi nevoit să lucreze cu ceea ce îi va oferi clubul ca jucători şi nu va mai avea posibilitatea să facă alte transferuri. Numele noului tehnician va fi stabilit în zilele următoare, acum fiind o certitudine faptul că acesta va avea misiunea de a repromova cu echipa în Liga I.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: