Pandurii vor să bată Iaşiul cu rezervele

Pandurii Târgu Jiu va aborda azi jocul din Cupa României de la Iaşi cu o mare parte dintre jucătorii de la echipa a doua. Pentru acest meci, după jocul cu Steaua, s-au deplasat spre Focşani 18 jucători, o parte de la echipa mare şi o parte de la Pandurii II.

Lotul echipei Pandurii pentru meciul de cupă include jucătorii: Stanca, Livshit – Rusu, Rada, Diaconu, Nalaţi, Tilincă, Ghindeanu, Stancu, Dedu, Lazic, Basara, Kutlacic, Inclănzan, Pleaşcă, Avramescu, Tătaru şi Vancea. Ieri jucătorii desemnaţi să reprezinte Pandurii în Cupa României au ajuns de la Focşani la Iaşi, aseară având programat ultimul antrenament pe un teren aparţinând Penitenciarului Iaşi.

Echipa, lăsată pe mâna secundului

Împreună cu jucătorii care vor evolua în cupă s-a deplasat antrenorul secund Florin Bejinaru, Sorin Cârţu revenind la Târgu Jiu pentru a pregăti cu titularii jocul cu Oţelul din etapa viitoare.

Sorin Cârţu a precizat că nu e o lipsă de respect din partea sa pentru competiţie, dar nu a fost de acord cu scoaterea echipei sale din cupă în urmă cu un an printr-un arbitraj  care l-a deranjat: „Mie îmi place competiţia asta şi o respect. Am vreo cinci finale ca fotbalist, patru câştigate, ca antrenor am trei finale jucate, una câştigată, dar lumea trebuie să te respecte în această competiţie. Anul trecut mă duc, fac sacrificii, jucăm cu Craiova, batem, după care apare unul Robert Dumitru şi spune «nu vreau eu, mă Cârţule, să te duci mai departe, ci vreau ca Toni Conceicao să meargă mai departe». Şi atunci de ce să mă întâlnesc iar cu nea Dumitru în cupă? Ce s-a întâmplat atunci, pot să interpretez în orice fel vreau. Când fluieră îl citeşti dacă e serios, deşi nu sunt vreun compozitor. Atunci, de ce să ne sacrificăm? Noi suntem  Pandurii şi pe nimeni nu interesează să apărem noi prin semifinale”.

Pandurii nu are jucători pentru două echipe

Cârţu a explicat că Pandurii ar fi putut merge pe două fronturi, şi în campionat, şi în cupă, dar pentru acest lucru era nevoie de o mai mare implicare a clubului pentru a deplasa echipa de bază cu avionul la Iaşi. În condiţiile în care la meciul de azi vor evolua foarte multe rezerve, Cârţu spune că e un prilej pentru rezerve şi jucătorii de la Pandurii II să arate ce pot: „Ca să mergi pe două fronturi îţi trebuie anumit lot, o anumită organizare. Sunt capabil să merg pe ambele fronturi, dar să şi putem să mergem pe două fronturi. Este un prilej foarte bun pentru unii de a arăta ce pot într-un meci oficial. Unii dintre jucători nu au fost titulari în campionatul acesta. Trebuie să folosească meciurile de genul acesta, e un prilej excelent, să zică săru-mâna că joacă! Eram dispus să mergem cu prima echipa, dar erau nişte cheltuieli mai mari”.

Pandurii a ajuns ieri la Iaşi, iar aseară jucătorii s-au antrenat pe un teren din localitate, urmând ca azi de la ora 18:00 să dispute jocul cu Poli Iaşi.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: