Pandurii vrea stadion nou pentru Europa League!

Veşti bune pentru fanii echipei Pandurii Târgu Jiu, la finalul lui 2012 conducerea clubului anunţând că jucătorii au de îndeplinit un nou obiectiv în campionat, administraţia urmând să facă demersurile pentru a construi la marginea oraşului un nou stadion de fotbal.

Care ar fi „marginea oraşului” nu se ştie deocamdată, deşi Preajba este zona care se pretează cel mai bine pentru aşa ceva, mai ales că autorităţile vorbeau în campania electorală şi de construirea unei noi şosele de centură, asta ca să nu mai amintim de „autostrada” care să ne lege de Craiova şi Deva. Informaţiile despre noul stadion sunt făcute publice după finalizarea alegerilor, preşedintele Marin Condescu declarând, într-o conferinţă de presă, că a discutat inclusiv cu premierul Victor Ponta, care este şi deputat de Târgu Jiu, despre proiectul respectiv, prim-ministrul promiţând sprijin în materializarea acestei iniţiative.

Condescu a declarat că stadionul va fi proprietate a Primăriei Târgu Jiu, autorităţile locale identificând deja şi terenul, dar şi pe proprietarul de la care ar urma să achiziţioneze o suprafaţă de circa 10 ha, necesară pentru realizarea investiţiei. Marin Condescu a menţionat că stadionul va fi construit pe o structură metalică, în dorinţa de a costa mai puţin şi a fi gata cât mai repede, el apreciind că într-un an lucrările ar putea fi finalizate. Preşedintele de la Pandurii a menţionat că autorităţile locale vor încerca să atragă fonduri europene pentru a realiza noua investiţie, costurile estimate pentru noul stadion fiind de circa 5 milioane de euro.

Condescu a făcut anunţul respectiv în contextul în care a precizat că în ultima adunare generală a acţionarilor de la club, echipei i s-a impus ca obiectiv la finalul campionatului ocuparea unuia din locurile 2-4.

Clubul Pandurii va fi vizitat în cursul lunii februarie 2013 de un reprezentant al UEFA, care va verifica baza materială a echipei, în special stadionul, în perspectiva în care echipa ar putea juca de anul viitor în Europa League. Marin Condescu a menţionat că „sunt şanse” ca măcar meciurile preliminare din competiţia respectivă să fie disputate la Târgu Jiu, el precizând că, după construirea noului stadion, cel actual ar urma să găzduiască diferite alte competiţii, acesta fiind situat chiar în centrul oraşului, vizavi de Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: