Papuzu și Militaru, în așteptarea verdictului final

Mai puțin de două săptămâni îi despart pe doi agenți ai IPJ Gorj de un verdict al instanțelor de judecată ce ar putea să îi trimită în spatele gratiilor pentru o perioadă mai lungă de timp, ambii fiind acuzați de omor. Bogdan Eugen Papuzu și Constantin Cosmin Militaru sunt polițiștii care au snopit în bătaie un localnic din Stoina, faptele având loc în noiembrie 2008. Victima celor doi a luat bătaie chiar în sediul Postului de Poliție Stoina, Nicolae Druțu decedând ulterior, acasă, unde agenții l-au dus repede, dându-și seama că, de fapt, îl confundaseră. Procesul lor s-a desfășurat la Tribunalul Caraș Severin, unde instanța a dispus pedepse cu executare de 14 și, respectiv, 13 ani închisoare, pe care agenții le-au contestat, în speranța că la Curtea de Apel vor găsi magistrați care să creadă în nevinovăția lor.

Instanța a lăsat în pronunțare verdictul final pentru începutul lunii noiembrie, la termenul de ieri cei doi inculpați și avocații încercând să aducă argumente în fața judecătorilor pentru a obține pedepse cât mai mici. Probele din dosar arată însă că aceștia l-au lovit ore în șir pe Nicolae Druțu, după ce, în miez de noapte, fuseseră chemați să ancheteze o spargere la un bar, polițiștii fiind la o petrecere organizată de ziua unuia dintre ei. Procurorii de la București au preluat dosarul de la procurorul Emil Moța, care încerca să îl pună sub acuzare pe proprietarul cârciumii unde se produsese spargerea, probele fiind categoric împotriva agenților. Aceștia sunt acuzați că au jucat în picioare, la propriu, victima, după ore bune de bătaie Druțu fiind dus acasă și lăsat să agonizeze. Omul a murit în cele din urmă, iar agenții au negat orice bătaie, adevărul urmând să fie stabilit acum de instanțele de judecată.

Cei doi agenți au fost printre primii angajați ai IPJ Gorj implicați în fapte de natură violentă, după ei și alți agenți ajungând să fie inculpați în dosare la fel de grave. Doi polițiști din cadrul Poliției Municipale Târgu Jiu sunt judecați, de asemenea, pentru că ar fi bătut un localnic în sediul instituției, iar alții au fost trimiși în judecată pentru că ar fi încercat să „aranjeze” un dosar în așa fel încât doi agenți care au făcut scandal într-un bar și apoi un accident pe o stradă din oraș să fie scoși basma curată. La rând stau și cei 12 agenți din Turceni și Rovinari trimiși în judecată în dosarul „Mafiei Cărbunelui”, ultimul caz care are legătură cu IPJ Gorj fiind cel al șefului de post din Urdari acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei localnice pe care o ancheta pentru furt de cărbune.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: