Paradox la Pandurii: Bunoza vrea banii, dar avocaţii nu

Pandurii Târgu Jiu a rezolvat problema plăţii datoriilor către jucătorii de origine sârbă, pe care fosta conducere a clubului nu i-a mai plătit, şi teoretic nu mai riscă depunctarea. Practic, însă, Pandurii nu are garanţia că jucătorii vor retrage plângerile în timp util. Mai grav, Bunoza a fost de acord să retragă plângerea, dar avocatul sau nu îi dă voie.

Problema banilor datoraţi de clubul Pandurii către foştii jucători Nikola Vasiljevic şi Gordan Bunoza s-a rezolvat cu o zi şi câteva ore înainte de expirarea termenului dat de FRF clubului gorjean pentru a-şi stinge litigiile de la FIFA şi pentru  a scăpa de sancţiunea de nouă puncte.

Deşi au făcut rost de bani pentru a achita datoriile, dintr-un împrumut, cei de la Pandurii nu au certitudinea că vor scăpa de depunctare nici în situaţia în care plătesc la termen, pentru că jucătorii în cauză trebuie să facă adrese oficiale în care să anunţe FRF şi FIFA că nu mai cer depunctarea echipei, aprobări pe care clubul gorjean nu le-a obţinut până acum în scris din partea celor doi. Faptul că vor vira banii către cei doi jucători nu va stopa penalizarea de nouă puncte, care automat i-ar aduce echipei retrogradarea.

Pandurii trebuie să îi convingă pe Vasiljevic şi Bunoza să facă adrese scrise prin care să spună că nu mai cer depunctarea echipei. Conducerea clubului face acum demersuri pentru a obţine în ultima zi şi retragerea plângerilor către FIFA ale celor doi.

Bunoza, găsit în Coreea de Sud

Marin Condescu a explicat miercuri că jucătorul Gordan Bunoza ar fi fost de acord cu această cerinţă atunci când a fost contactat, dar între timp a intervenit avocatul acestuia care a spus că nu este de acord. După cum se ştie Bunoza a fost adus la Pandurii de fostul preşedinte Narcis Răducan şi, cel mai probabil, în litigiile de la FIFA a fost reprezentat de avocatul acestuia.

„Problema este că putem să achităm suma, dar să rămânem şi cu banii plătiţi şi cu punctele luate, fiindcă au stipulat acolo în hotărâre că trebuie să vină de la FIFA şi cereri de la jucători că nu mai cer depunctarea echipei dacă au primit banii. Păi dacă ai primit banii şi pentru asta m-ai sancţionat, de ce îmi trebuie mie şi voinţa lui? Şi atunci intervin fel de fel de telefoane către jucători, să nu semneze. Degeaba achităm acum salariile restante către cei doi, aşa cum au hotărât comisiile de la FIFA, dacă nu avem şi acordul lor că renunţă la cererea de depunctare a echipei. Am început discuţiile, dar timpul e prea scurt. Pe Bunoza l-am găsit în Coreea de Sud şi i-a spus administratorului special, la telefon, că este de acord să retragă solicitarea de depunctate şi ar fi făcut adresa către FIFA şi către Federaţia Română de Fotbal. Imediat, la vreo oră, a sunat avocatul lui că nu este de acord. Banii îi avem, am făcut rost de la persoane care au încredere că o să îi înapoiem până pe 15 octombrie. Adunarea Creditorilor a aprobat împrumutul”, a precizat, pentru ProSport, Marin Condescu, principalul creditor al clubului Pandurii Târgu Jiu şi fost preşedinte. Şi cel de-al doilea jucător Nikola Vasiljevic a fost găsit de cei de la Pandurii iar în acest caz par să nu existe probleme.

Trebuie să plătească şi o amendă la FIFA

Datoria de apromixativ 80 de mii de euro pe care Pandurii o avea faţă de jucătorii Nikola Vasiljevic şi Gordan Bunoza s-a transformat acum în 110 mii de euro, cu tot cu penalităţi, cu majorări, dar şi cu o amendă aplicată de FIFA, în franci elveţieni.

Aceasta trebuie achitată până până joi noapte, altfel echipa va fi penalizată cu nouă puncte: şase din litigiul cu Vasiljevic şi trei din cel cu Bunoza. Timpul limită presează conducătorii clubului, spune fostul preşedinte al clubului Pandurii, care nu înţelege de ce jucătorii şi apropiaţii acestora n-ar dori să facă această cerere, fiindcă altfel toţi ar avea de pierdut: ”Trebuie să rezolvăm cu acea adresă pe care trebuie să o trimită, în care să spună că renunţă la depunctare dacă primesc banii. Atât trebuie să scrie că renunţă la cererea de a depuncta echipa dacă primesc banii. Plata am face-o în orice moment. Şi acum, ne-am duce la bancă şi am depune banii. Dar îi plătim degeaba dacă nu avem acordul jucătorilor că renunţă la cerea de depunctare. Pe mine mă miră, pentru că şi ei sunt jucători şi fac o prostie. Să spunem că retrogradăm, nu ne mai revenim şi intrăm în faliment. Pe lângă aceste sume ei au încă 60-70 de mii de euro la masa credală. Îi pierd şi pe aceia. Deci cine îi învaţă pe ei, probabil impresarii, ca să pună mâna pe 10-15 mii de euro. Şi problema e că nu pierd numai ei, ci pierd toţi jucătorii. Asta a fost promisiunea noastră şi de asta am reuşit să facem echipă în ultimii trei ani de zile, cu greutăţile pe care le-am avut, că nimănui nu i-am tăiat de la masa credală: Săpunaru, Răduţ, Nistor, toţi jucătorii care au fost. Au aceleaşi sume şi închipuiţi-vă că sunt 76 de jucători care ar pierde toţi banii. Nu există colegialitate!  Bineînţeles că fiecare se gândeşte la el, nu-l mai interesează de celălalt. Dar dacă clubul se duce, cine le mai dă lor banii?”.

Dacă jucătorii nu îşi retrag cererile de depunctare Pandurii poate pierde punctele şi implict  va retrograda în Liga 3.

Vizualizări: 1,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: