Romanescu şi Burleanu vor Supercupa României la Târgu Jiu

Primarul Marcel Roanescu doreşte ca măcar meciul din Supercupa României din luna iulie să se poată juca pe noul stadion din Târgu Jiu. Acelaşi lucru îl doreşte şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Un meci între campioana României şi câştigătoarea Cupei României ar fi cel mai potrivit pentru inaugurarea stadionului, care ar fi arhiplin, iar evenimentul ar fi punctat în istoria fotbalului românesc.

Suporterii FCSB  gorjeni au aflat cu regret că echipa lui Gigi Becali a ales să joace pe stadionul din Giurgiu, mult mai aproape de Bucureşti şi fără probleme legate de finalizare la termen cum este cel din Târgu Jiu.

După ce Astra Giurgiu a pierdut orice speranţă de a juca în cupele europene în acest an, pierzând meciul din finala cupei, FCSB s-a reorientat către un stadion deja omologat de UEFA. Nu mai au bătaia de cap a omologării şi nici nu mai aşteaptă cu teamă inaugurarea la termen a stadionului din Târgu Jiu. Stadion la care lucrările par să stea pe loc, deşi se lucrează zilnic. Dar cum noaptea plouă, ziua muncitorii trebuie să scoată apa din gropi pentru a putea lucra, iar când termină de pompat apa în ştrand, cum a fost cazul miercuri, ploaia începe din nou.

Rămas cu regretul că FCSB nu va mai juca la Târgu Jiu, primarul  Marcel Romanescu speră acum ca Municipiul Târgu Jiu să nu piardă şi Supercupa României: „Faptul că FCSB nu mai vine să joace aici nu este o problemă a Primăriei Târgu Jiu. Ne bucuram să vină, am fost încântat că sunt foarte multe echipe de fotbal care vor să joace la Târgu Jiu. Mai mult decât atât, chiar dacă pierdem această prezenţă a FCSB la Târgu Jiu, asta este, eu o privesc cu regret. Dar sper ca măcar termenul acela de 6 iulie pentru Supercupa României, care acum este, în principiu, alocată Municipiului Târgu Jiu, să fie totuşi o dată certă pentru finalizarea lucrărilor la stadion. Asta am discutat şi cu domnul Răzvan Burleanu când am fost la Bucureşti, că ar fi o îmbinare extraordinară a inaugurării stadionului din Târgu Jiu cu o competiţie de cel mai înalt nivel cum e supercupa. Când discuţi de campioana şi câştigătorarea cupei din România, vorbeşti de cele mai bune două echipe pe care le are România la acest moment. Eu sper ca până la acea dată de 6 iulie să putem face toate demersurile şi să facă şi CNI toate demersurile ca acea lucrare să fie finalizată”.

Reprezentanţii CNI au dat acum o lună ca termen cert de finalizare a lucrării finalul lunii mai, dar această dată e imposibil de respectat pentru că mai sunt doar două zile şi stadionul e înconjurat de gropi şi exacavatoare.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat săptămâna trecută că se intenționează organizarea Supercupei României la Târgu Jiu, pe noul stadion, dar atunci termenul de finalizare era 31 mai: ”Ne dorim ca Supercupa României să o organizăm pe noul stadion din Târgu Jiu, dar nu avem elemente pentru a ne asuma un termen înainte de începerea Ligii I. În zilele următoare vom accelera discuțiile la nivelul Companiei Naționale de Investiții și la nivelul autorităților locale din Târgu Jiu”.

Directorul de investiţii din cadrul CNI, Adrian Cefalan, a explicat miercuri care este situaţia arenei din Târgu Jiu şi care sunt şansele ca acolo să se joace meciuri de fotbal în viitorul apropiat.  "Stadionul este finalizat, raportat la contractul de proiectare şi execuţie semnat. În derularea acestui contract, în perioada 2015-2018, au apărut o serie de aspecte care au generat anumite cheltuieli suplimentare legate de cerinţe ISU, UEFA, IAAF, a furnizorilor de utilităţi şi de amenajări exterioare.  Pentru a putea fi funcţional din punct de vedere practic şi al cerinţelor instituţiilor abilitate, emitente de avize şi acorduri (inclusiv omologarea conform cerinţelor UEFA şi IAAF), este nevoie ca stadionul să fie completat cu lucrările necesare a fi executate pentru a îndeplini toate aceste cerinţe. Prin urmare, au fost contractate lucrările de amenajări exterioare şi branşamente la utilităţi precum şi toate lucrările necesare pentru a putea pune în funcţiune stadionul în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică în vigoare", a declarat Cefalan pentru GSP.

 Între timp preşedintele FRF a revenit cu precizări referitoare la data de disputare a  meciului din Supercupa României, fiind posibil să se dispute după începerea noului sezon din Liga 1. "Construcţia stadionului nu este finalizată, iar întârzierile ţin de constructor. Dacă noi nu vom avea elemente suficiente de garanţie că va fi gata, iar cluburile participante vor dori să joace înainte de începerea Ligii I atunci vom fi obligaţi să mergem să jucăm Supercupa pe un alt stadion. Am discutat cu CNI, în momentul de faţă nu suntem mulţumiţi de acest termen. Noi ne dorim ca Supercupa să fie meciul de inaugurare al stadionului de la Târgu Jiu, cred că ar fi foarte frumos pentru toată lumea. Dorim să avem un dialog cu CFR Cluj, deţinătoarea titlului, şi cu câştigătoarea Cupei României. Mai exact dacă vom avea Supercupa înainte de începerea campionatului Ligii I, deci înainte de primul tur preliminar al competiţiilor europene, sau, în caz contrar, să găsim împreună o dată ulterioară”, a spus preşedintele FRF care ar dori o dată mult mai târzie pentru supecupă pentru a organiza totuşi meciul pe stadionul de la Târgu Jiu.

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: