GSP: La Stadionul din Târgu Jiu se joacă doar cu avize și acorduri

Adrian Cefalan, directorul de investiții de la CNI, a vorbit azi pentru GSP despre stadioanele din România  şi despre problemele de la arenele din Târgu Jiu și Dinamo. Stadionul din Târgu Jiu este finalizat de câţiva ani dar nu este dat în folosinţă, din cauza unor „avize şi acorduri”.

Întrebat de GSP care sunt problemele pentru care întârzie inaugurarea stadionului de la Târgu Jiu, Adrian Cefalan a precizat că au apărut aspecte care au generat cheltuieli suplimentare: „Stadionul este finalizat, raportat la contractul de proiectare și execuție. În derularea acestui contract, în perioada 2015-2018, au apărut o serie de aspecte care au generat anumite cheltuieli suplimentare legate de cerințe ISU, UEFA, IAAF, a furnizorilor de utilități și de amenajări exterioare. Pentru a putea fi funcțional din punct de vedere practic și al cerințelor instituțiilor abilitate, emitente de avize și acorduri (inclusiv omologarea conform cerințelor UEFA și IAAF), este nevoie ca stadionul să fie completat cu lucrările necesare a fi executate pentru a îndeplini toate aceste cerințe. Prin urmare, au fost contractate lucrările de amenajări exterioare și branșamente la utilități precum și toate lucrările necesare pentru a putea pune în funcțiune stadionul în condițiile prevăzute de legislația specifică în vigoare”.

În primă fază pentru stadionul din Târgu Jiu s-au alocat 22 de milioane de euro dar pentru ultimele lucrări necesare în extreiorul stadionului s.au mai solicitat încă 5 milioane de euro.

În prezent la stadionul din Târgu Jiu se lucrează la introducerea canalizării,după care vor urma amenajările exterioare şi racordurile la utilităţi. Vor mai urma acele „avize şi acorduri”  necesare pentru omolgarea stadionului, care vor împinge probabil undeva spre toamnă inaugurarea stadionului din Târgu Jiu.

Galerie foto




Vizualizări: 1,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: