Plăți sistate în Gorj. Nereguli la proiectele finanțate prin PNDL

Ministerul Dezvoltării a găsit nereguli mari la proiectele finanțate prin PNDL. În urma verificărilor, vor fi oprite de la plată peste 146 de milioane lei, pentru proiecte din 11 județe, între care și Gorj.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei anunţă că au fost verificate, în perioada 26 noiembrie-11 decembrie, peste 3.000 de solicitări prin Programul naţional de dezvoltare locală – PNDL – etapa I și II, fiind găsite mai multe neconcordanţe între situaţia din teren şi cea din hârtii.

Astfel, în urma acțiunilor de control, vor fi oprite de la plată peste 146 de milioane lei pentru obiective de investiții din judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Teleorman, Tulcea și Vrancea.

Investiții de mântuială

Concret, Corpul de control al ministrului a verificat 173 de proiecte pentru care existau solicitări de plată în valoare totală de 177.129.282 de lei, trimise de unităţi administrativ-teritoriale din 12 judeţe, fiind identificate 38 de solicitări neconforme, în valoare totală de 45.706.000 lei, care vor fi oprite de la plată.

În Gorj, au fost verificate lucrări din localitățile Licurici, Arcani, Prigoria, Țânțăreni, Vladimir, Plopșoru, Căpreni, Peștișani, Negomir și Bumbești-Jiu. Probleme ar fi la reabilitarea unor drumuri din Prigoria, Plopșoru și Bumbești-Jiu.

Nu va fi acceptată la plată nici factura de 740 mii lei emisă de Primăria Plopșoru, pentru lucrările la sistemul de canalizare apă menajeră în satele Olari, Plopșoru, Sărdănești și Văleni.

„Am spus răspicat, în nenumărate rânduri, că, acolo unde realitatea din teren nu corespunde cu cea din hârtii, plăţile vor fi categoric oprite! Este inadmisibil să ne batem joc de banul public şi să facem investiţii de mântuială. Nerespectând proiectele tehnice ale acelor obiective, primarii nu dovedesc decât că nu-şi respectă cetăţenii care i-au ales şi de care ar trebui să aibă grijă! Iar cei care au respectat proiectele nu trebuie să-şi facă niciun fel de griji, întrucât facturile le vor fi plătite fără nicio ezitare! În perioada următoare, verificările vor continua, pentru a ne asigura că lucrările realizate prin PNDL sunt conforme”, a precizat Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Ministerul precizează că, la verificarea tuturor proiectelor, au fost prezenţi diriginţii de şantier sau reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale, care au luat la cunoştinţă constatările inspectorilor.

Verificările au fost făcute de Corpul de control al ministrului şi Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Galerie foto


Vizualizări: 7,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: