Parcul Industrial Sadu are profit cât un butic

Bugetul pe 2013 al Parcului Industrial de la Bumbeşti Jiu a fost aprobat aproape la jumătatea anului în curs. Potrivit directorului Cristian Toader Pasti, unitatea a avut buget şi până acum, însă aprobarea lui de către Consiliului Judeţean este o nouă procedură ce trebuie efectuată. Deşi în Parcul Industrial îşi desfăşoară activitatea 9 firme, profitul unităţii pentru anul 2013 este estimat a fi apropiat de cel al unui butic şi anume 7000 de lei.

Consiliului Judeţean Gorj a aprobat bugetul pe 2013 al Parcului Industrial de la Bumbeşti Jiu după aproape cinci luni de la începerea anului. Ion Călinoiu spune că bugetul a fost aprobat cu întârziere din cauză că abia acum s-a primit raportul de la Parcul Industrial. „Acum au realizat bugetul cei de la Parcul Industrial. Probabil, au aşteptat să apară Hotărârea de Guvern privind extinderea acestuia. Ne aşteptăm ca, cel mai târziu, la a doua şedinţă de Guvern, să fie aprobat transferul suprafeţei de aproximativ 12 hectare de la Uzina Mecanică la Parcul Industrial”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

La rândul său, Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial de la Bumbeşti Jiu, spune că unitatea a avut buget încă de la începutul anului, însă aprobarea acestuia de către Consiliului Judeţean este o formalitate impusă de o nouă lege. „Ne-am desfăşurat activitatea în mod normal şi până acum. Am avut buget de la începutul anului. Dar aprobarea bugetului de către Consiliul Judeţean este o nouă procedură pe care a trebuit să o respectăm”, a precizat Cristian Toader Pasti.

Profit estimat la 7.000 de lei 

Potrivit raportului SC „Parc Industrial Gorj” SA s-a estimat şi aprobat un buget de venituri şi cheltuieli după cum urmează: venituri totale- 162 mii de lei şi cheltuieli totale- 155 mii de lei (cheltuieli cu bunuri şi servicii-7 mii de lei; cheltuieli cu impozite şi taxe-1,5 mii de lei; cheltuieli cu personalul-135 mii de lei şi cheltuieli de exploatare-11,5 mii de lei). În ceea ce priveşte profitul Parcului Industrial pe anul 2013, aceasta este estimat a fi aproximativ la fel cu cel al unui butic şi anume 7 mii de lei. Directorul Parcului Industrial de la Sadu spune că ar fi bine de realizat şi acest profit, în condiţiile în care problema principală rămâne păstrarea locurilor de muncă. „Este mare lucru dacă realizăm acest profit de 70 de milioane de lei vechi în condiţiile în care la începutul anului 2012 am intrat cu pierdere de o jumătate de miliard de lei vechi. Pe parcurs am reuşit să o recuperăm şi chiar să avem la sfârşitul anului 2012 un profit cam tot de 70 de milioane de lei vechi, cât am estimat şi pentru acest an. Pot să vă spun că nu ne interesează profitul ci păstrarea locurilor de muncă. Este un an destul de greu, iar firmele trec prin cea mai grea situaţie din ultimii 10 ani”, a declarat Cristian Toader Pasti.

FIRME

Parcul Industrial de la Bumbeşti Jiu are o suprafaţă de 13,6 hectare. În incinta acestuia îşi desfăşoară activitatea un număr de 9 firme, cu un număr total de aproximativ 450 de angajaţi. Printre cei găzduiţi în Parcul Industrial se află şi societatea Pirelli.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: