Păreri pro şi contra despre sediul CEO!

Vestea că sediul noului Complex Energetic Oltenia va fi la Turceni a creat controverse în rândul specialiştilor și sindicaliștilor din minerit și energie. Majoritatea văd cu ochi buni decizia ministrului Economiei, Lucian Bode, dar sunt și voci care spun că sediul trebuia să fie la Târgu Jiu. Între timp însă, proiectul privind noul sediu va sta în dezbatere publică 30 de zile urmând apoi să se decidă cum vor fi organizate celelalte componente ale CEO. Este posibil ca acestea să fie transformate în divizii, sucursale sau puncte de lucru.

Directorul de Resurse Umane de la Complexul Energetic Turceni, Corneliu Gârjoabă, crede că este un lucru extrem de benefic pentru sistemul energetic din țară că sediul este la Turceni. Gârjoabă vorbește de crearea unor noi locuri de muncă și de dezvoltarea orașului în sine. ”Mă bucură nespus decizia ministrului Bode, mă bucur că sediul va fi la Turceni. Acest lucru va însemna câștiguri mai bune pentru salariați, crearea unor noi locuri de muncă și dezvoltarea zonei, va deveni cea mai importantă zonă energetică din România”, a declarat Corneliu Gârjoabă, șeful Resurselor Umane de la Turceni.

Acesta spune că sediul va fi amenajat imediat ce Registrul Comerțului va da undă verde funcționării. ”Se va schimba întreaga structură organizatorică, departamentele nu vor mai fi aceleași iar celelalte componente vor fi transformate în sucursale din câte am auzit”, a declarat Corneliu Gârjoabă.

”Contează că sediul este în Gorj”

Până și parlamentarii opoziției aplaudă decizia ministrului Lucian Bode. Vasile Popeangă, deputat PSD, spune că stabilirea sediului la Turceni este un succes și va deschide noi oportunități județului nostru. ”Am fost un susținător al Electrei și al Complexului Energetic Oltenia. Este îmbucurător că sediul s-a stabilit la Turceni. Nu mai contează că nu e la Târgu Jiu, contează că e în Gorj. Asta înseamnă mult, înseamnă crearea unor parteneriate publice-private, crearea de locuri de muncă”, a precizat Vasile Popeangă, deputat.

Proiectul, în dezbatere 30 de zile

Sindicaliștii din minerit și energie se bucură că sediul este în Gorj dar au o urmă de regret că nu este la Târgu Jiu. Asta ar fi fost dorința lor dar în urma discuțiilor și negocierilor, ministrul a convenit că este mai bine pentru sistemul energetic național ca sediul să fie la Turceni. ”Proiectul a fost aprobat dar rămâne în dezbatere publică 30 de zile după care va fi înregistrat la Registrul Comerțului. Numai după ce Registrul va da undă verde, CEO va deveni funcțional. Noi am vrut ca sediul să fie la Târgu Jiu însă ministrul ne-a convins că este benefic pentru sistemul energetic național să fie la Turceni dat fiind faptul că dispun de o interconectare la dispeceratul energetic național”, a declarat Gheorghe Etăgan, secretar general al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: