Părinţii elevilor din Baia de Fier au protestat

Aproape 50 de părinţi au protestat ieri la Baia de Fier împotriva închiderii şcolii generale din satul Cernădie. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj vrea să comaseze unitatea de învăţământ cu şcoala din centrul Băii de Fier, lucru refuzat chiar şi de primar pentru că susţine că nu are mijloace de transport pentru elevii respectivi. Potrivit primarului, Cernădie este satul natal al inspectorului şcolar adjunct, Gheorghe Mitescu.

Inspectorul a confirmat că şcoala nu va fi comasată decât dacă va fi transport pentru elevi.

Zeci de părinţi s-au strâns ieri la unitatea de învăţământ trecută pe lista comasărilor de către ISJ Gorj protestând împotriva închiderii ei. Părinţii susţin că închiderea este un abuz şi sunt hotărâţi să trimită un memoriu Ministerului Educaţiei. Aceştia nu vor în ruptul capului să pună copii de drumuri. „Părinţii sunt hotărâţi să lupte împotriva comasării. Vor ca şi copiii lor să înveţe în aceeaşi şcoală în care au învăţat şi ei. Şi eu ca primar susţin menţinerea şcolii pentru că este distanţa foarte mare şi este vorba de vrea 40 de elevi care vor fi puşi pe drumuri”, a declarat Constantin Mihuţescu, primarul din Baia de Fier.

Lupta pentru menţinerea şcolii este cu atât mai înverşunată cu cât primăria nu dispune de nici un microbuz de transportat elevii. „Am un singur Aro din acela de tip vechi, abia dacă mai merge. În 2008 ni s-au promis două microbuze, dar nu au ajuns nici în ziua de azi. Nu avem cu ce să le asigurăm transportul”, a declarat primarul.

Chiar dacă părinţii au cerut cu vehemenţă ca la întâlnire să participe şi cineva din cadrul ISJ Gorj, niciun reprezentant nu a venit să dea ochii cu părinţi furioşi. „Trebuia să vină cel puţin domnul Mitescu că este vorba de şcoala din satul natal al dânsului. Sunt 200 de metri între şcoală şi casa părintească a acestuia”, a declarat primarul Mihuţescu. Inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Gheorghe Mitescu spune că această şcoală nu va fi comasată dacă nu va fi asigurat transport pentru copii.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: