Părinţii militarului mort în Afganistan sunt gorjeni

Militarul mort duminică în Afganistan lucra la Brigada 2 Infanterie "Rovine", unde sunt angajaţi şi ceilalţi cinci militari răniţi în aceeaşi misiune, familia bărbatului decedat afirmând că acesta a fost rănit grav în 2010, în timpul unui exerciţiu la Braşov, dar nu a vrut să renunţe.

"Şi-a ales meseria să aibă stabilitate, că în armată e mai sigur cu locurile astea de muncă. Trebuia să termine facultatea, să îşi dea licenţa, era la Ştiinţe Economice la «Spiru Haret». Era un băiat ca lumea, a făcut liceul la Craiova, tatăl lui este din Gorj, iar mama lui este din comuna Tismana", a spus unchiul Constantin Ciurlău.

"Noi l-am pierdut pe el. Puţin mai contează ce s-a întâmplat. Ca în orice pierdere, ca la orice încercare de genul ăsta, greul rămâne categoric pe umerii familiei. Ministerul a transmis la unitate şi unitatea a ţinut legătura cu familia. Ca toată lumea, a plecat să se realizeze, toţi asta vrem, era tânăr, are un copil. Îi plăcea ceea ce făcea. Suferinţa prin care trecem...soţia lui nu poate să spună nimic", a declarat Maria Ciurlău, mătuşa militarului.

Familia spune că sicriul cu trupul neînsufleţit al militarului decedat va fi adus marţi în ţară, urmând ca joi să fie înmormântat la Craiova.

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu şi-a pierdut viaţa, duminică, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan. De asemenea, alţi cinci militari au fost răniţi, fiind transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, era căsătorit şi avea un copil. Vulpoiu mai participase la alte şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

Claudiu Constantin Vulpoiu a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem printr-un ordin al ministrului Apărării.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: