Părinţii se bat pe grădiniţele din centru

Părinţii se bat pentru a-şi înscrie copiii la grădiniţele din centrul municipiului Târgu Jiu. Dacă în grădiniţele de la periferia oraşului mai sunt locuri disponibile, la unităţile din centrul oraşului planul este deja făcut.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, toţi copiii vor avea locuri asigurate în grădiniţe, mai ales că numărul celor care vor fi înmatriculaţi a scăzut, iar în municipiu au mai fost construite încă două unităţi. Însă cei mai mulţi copii migrează înspre cele din centrul oraşului.

Dacă în anul 2009-2010 numărul elevilor înmatriculaţi în grădiniţele din Gorj a fost de 12.430, cifra de şcolarizare pentru anul 2010-2011 va fi de 12.013. La Grădiniţa „Tudor Vladimirescu” din centrul oraşului locurile disponibile pentru grupa pregătitoare s-au epuizat înainte ca perioada de înscriere să se fi terminat. Pentru a-şi face planul, directorii au acceptat dosarele copiilor chiar cu câteva luni înainte de perioada oficială de înscrieri. „La grupa pregătitoare nu mai sunt locuri disponibile în grădiniţa noastră. Mai avem doar zece locuri pentru grupa mică şi cinci pentru grupa mijlocie”, spune Ana Stoiconiu, directoarea grădiniţei.

Grădiniţele particulare, afectate de criză

Cele mai afectate în această perioadă sunt grădiniţele particulare, unde, pentru a-i pregăti pe cei mici înainte de şcoală părinţii trebuie să scoată bani din buzunar. Deşi într-o grădiniţă particulară cei mici învaţă limbi străine, sunt iniţiaţi în folosirea calculatorului sau pot lua lecţii de dans, cererea este din ce în ce mai mică. „Sper ca pentru anul viitor să realizăm două grupe de copii, ceea ce ar însemna să se înscrie 30 de copii. Până la această oră avem doar patru solicitări, pentru grupa mică”, menţionează Mariana Antohe, directoarea Grădiniţei „Pinocchio” din Târgu Jiu. Părinţii mai pretenţioşi trebuie să plătească 4.000 lei pe an pentru a-şi şcoli odraslele la o grădiniţă particulară. Perioada de înscriere se va termina pe 30 mai.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: