Parlamentarii de Gorj critică „planul“ lui Condescu

Planul social prezentat de Marin Condescu acum două zile a fost criticat mai ales de parlamentarii PSD Gorj. Vasile Popeangă crede că totul este doar o formă de a ieşi Condescu în evidenţă, în timp ce Toni Greblă spune că propunerile sindicalistului conduce la nemuncă. Deputatul PDL, Severus Militaru, provenit tot din rândul sindicaliştilor a fost mai lin în declaraţii fiind dispus la discuţii.

Cert este că propunerile au nevoie de aprobarea ministrului Ion Ariton, iar negocierile vor începe astăzi.

Parlamentarii gorjeni au comentat pentru Ştirile Radio Infinit planul social propus de Marin Condescu, pentru evitarea disponibilizărilor din minerit şi energie. Principalele măsuri din planul social propus de preşedintele Federaţiei Mine Energie, pentru preîntâmpinarea disponibilizărilor din minerit şi energie, măsuri care au fost cel mai comentate, se referă la acordarea a 75% din salariu pentru angajaţii care mai au 5 ani până la pensie şi care vor sta acasă, şi vânzarea a 10% din acţiunile Electra către angajaţii companiei. Aceasta ar fi alternativa pentru ca, din 2011, să nu plece acasă mii de mineri şi energeticieni.

Popeangă: Condescu vrea să-şi facă imagine

Deputatul PSD, Vasile Popeangă, spune că planul social şi ameninţarea cu greva generală îi sună a şantaj asupra Ministerului Economiei şi îl bănuieşte pe preşedintele FNME că vrea să-şi facă imagine. „Este o chestiune de şantaj asupra Ministerului Economiei, Condescu vrea să-şi facă imagine”, crede deputatul PSD Vasile Popeangă. „Pe el nu-l interesează domne’ problemele minerilor, pe el îl interesează imaginea. Doar aşa ca să iasă în evidenţă“, a încheiat acesta.

Greblă: Nu sunt adeptul plăţilor fără muncă  

Senatorul PSD, Toni Mihail Greblă, crede că intenţia minerilor de a face grevă, dacă nu-şi găsesc soluţii la revendicări până în 10 ianuarie, este una îndreptăţită. Pe de altă parte, senatorul nu agreează ideea ca ortacii să primească 75% din salariu şi să stea acasă până la pensie, pentru că este adeptul încurajării muncii. „Sigur că idei vor fi multe, dar nu sunt adeptul plăţilor fără echivalentul în muncă“, a spus Greblă.

Militaru: Legea pensiilor e în contradicţie cu aceste propuneri  

Deputatul PDL, Severus Militaru, crede că propunerea sindicatelor, cu cei 5 ani staţi acasă, este destul de complicat de pus în aplicare, după adoptarea  Legii Pensiilor. „Putem să discutăm, această propunere cu cinci ani până la pensie, dar în condiţiile în acre noua Lege a Pensiilor nu încurajează pensionarea anticipată este complicat, dar asta nu înseamnă că nu putem discuta“, a spus Militaru.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: