Scandal pe coroane între Râbu şi PCR

Organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale în centrul municipiului nu a fost aşa cum s-a întâmplat în alţi ani, printre cei nemulţumiţi de desfăşurarea evenimentelor fiind şi reprezentanţii filialei Gorj a Partidului Comunist Român. Liderul filialei, Gheorghe Dudău, îl atacă direct pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Râbu, că nu a permis partidului său să depună coroane de flori la mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, şeful comuniştilor fiind extrem de supărat după acest incident.

Gheorghe Dudău susţine că autorităţile judeţene nu i-au permis lui şi colegilor săi să depună coroane de flori la ceremoniile organizate de Ziua Naţională. Dudău susţine că de cum a ajuns în piaţa din faţa Prefecturii Gorj, unde au avut loc ceremoniile, a luat legătura cu organizatorii şi s-a înscris pe un tabel, alături de alte partide, pentru a putea depune o coroană în memoria eroilor neamului. „Ne-au trecut pe tabel, dar când a fost la depunere nu ne-au mai strigat. Noi am mers şi am lăsat totuşi coroana, după care am cerut lămuriri şi, astfel, am aflat că vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Râbu, a dispus ca numele partidului nostru să nu mai fie rostit la microfon. Au citit numele tuturor celorlalte partide, doar pe al nostru nu”, menţionează Dudău.

Liderul PCR Gorj afirmă că a aflat de ce nu au mai fost strigaţi pentru a depune coroane de flori. „Zice că noi nu suntem înregistraţi oficial ca partid politic, dar avem toate documentele depuse la Tribunalul Bucureşti. Avem o hotărâre de Congres prin care Alianţa Socialistă devine Partidul Comunist din România”, declară Dudău.

Râbu se apără

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Vasile Râbu, susţine că el nu a împiedicat nicio formaţiune politică să depună coroane de flori, singurul lucru pe care l-a solicitat fiind acela ca la microfon să fie rostite doar numele partidelor care sunt recunoscute oficial la Tribunal. „Nu am eu nimic nici cu Partidul Comunist şi nici cu un alt partid. Dumnealor şi-au depus coroana la fel ca toate celelalte partide, nu văd vreo problemă. La microfon nu puteam să strigăm însă numele unui partid care nu este înregistrat oficial în acte. Însă asigur pe toată lumea că nu am o problemă nici cu comuniştii, nici cu alţii…”, menţionează Vasile Râbu.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: