Parlamentarii umblă liberi pe stradă

Eu nici măcar nu ştiam că politicienii nu sunt (anterior candidaturii) căutaţi la cap. Mă gândeam că e musai şi chiar aveam o părere foarte proastă despre medicii care au lăsat asemenea specimene libere să ne reprezinte de nebuni (haha) prin Parlament, ba unii chiar cu pretenţii de preşedinte. Priviţi-mă în ochi şi spuneţi-mi cu o faţă serioasă că Vadim (ca să dau un exemplu la îndemână) ar trece cel mai elementar test de acest gen, dacă l-ar examina nu un psihiatru experimentat, ci măcar un student proaspăt licenţiat.

Culmea e că Guvernul refuză examinarea (proiect de lege propus de un grup de patru senatori independenţi), motivând încălcarea confidenţialităţii datelor. Deci milioanelor de şoferi li se pot încălca bine-mersi datele privind sănătatea mansardei, dar sensibililor de demnitari nu. Asta se înscrie în lunga listă de privilegii pe care Constituţia le acordă în mod inexplicabil nesimţiţilor ăştia. Nu-i de ajuns că plătesc zecii de mii de euro ca să intre pe liste, sume pe care apoi şi le triplează- Chiar trebuie să-i mai şi protejăm- Cum poate o lege să protejeze un om de justiţie- Ce poate să-şi facă justiţia- Că ce îi pot face ei justiţiei am văzut. Invocarea asta continuă a Constituţiei drept instanţă supremă, perfectă şi inviolabilă mi se pare cel puţin penibilă. Constituția aia tot de nişte români a fost făcută. Aveau şi ei probleme acasă, aveau note de 4 la şcoală, aveau simpatii politice şi, poate, fobii necunoscute. Cum ar fi dikefobia. Ştiţi ce-i asta- Teama de justiţie. Sau iatrofobia. Asta e teama de doctor. Haideţi să modificăm Constituţia aia cumva, dacă se poate, astfel încât să încercăm măcar să evităm nebunii şi hoşii în Parlament. Justiţia şi doctorii sunt de bine!

Sigur, nu numai testul psihiatric ar fi de dorit, cel puţin la candidaţii la preşedinţie. Cred că unul foarte justificat ar fi testul de IQ. De altfel, eu am fost convins că aşa a pierdut Geoană alegerile, de fapt, nu cu mobilizarea lui Baconschi din diaspora. A picat la IQ.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: