Parteneri în educație la Turceni

Alături de profilurile real și uman, în cadrul Liceului Tehnologic Turceni se desfășoară învățământul tehnic și profesional. Acestea din urmă le oferă elevilor dobândirea de abilități și cunoștințe necesare integrării pe o piață a muncii dinamică și competitivă.

În acest sens, sunt încheiate parteneriate care contribuie la stimularea participării active prin programe de învățare la locul de muncă. Asociația Virtus Veritas, din București, oferă două burse în valoare de 600 RON lunar, pe o perioadă de 6 luni pentru doi dintre elevii Liceului Tehnologic Turceni, ce studiază în cadrul învățământului tehnic.

În prezent are loc procesul de selecție a acestora. Elevii claselor a XII-a, învățământul tehnic, profil tehnician în automatizări și tehnician electromecanic, au posibilitatea să aplice pentru cele două burse și desfășurarea activității la DB Cargo Turceni.

La terminarea studiilor, beneficiarii pot opta pentru angajare. Pe lângă cele două burse, Asociația Virtus Veritas va sponsoriza Liceul Tehnologic Turceni cu suma de 9800 RON, în scopul dotării laboratoarelor destinate învățământului tehnic.

Astfel, va fi sporit gradul de ocupare și dezvoltare economică, va exista coeziune socială, fiind asigurat progresul personal și profesional al elevilor.

Vizualizări: 1,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: