Pârvulescu (FNME), foc și pară: Ce vor să facă? Să dea afară mii de oameni?

Declarațiile secretarului de stat Marius Dumitrașcu privind eficientizarea Complexului Energetic Oltenia au pus pe jar liderii de sindicat. Aceștia susțin că producătorul trebuie ajutat să cumpere certificatele de dioxid de carbon, aceasta fiind cea mai mare problemă a companiei. Altfel, CEO nu va putea supraviețui nici dacă va face concedieri masive, sunt de părere liderii de sindicat.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a explicat, la TV Sud, că schema de sprijin pentru achiziția certificatelor de CO2 este primordială pentru Complexul Energetic Oltenia și doar acest ajutor al salva compania. “O fi crezut că această companie merge fără niciun om. Dacă am da toți oamenii afară și am avea economie, într-adevăr ar fi 3 lei venituri, 3 lei cheltuieli, dar nu se poate așa ceva. Și jumătate din oameni dacă dă afară, dacă nu rezolvă nimic cu schema de sprijin, nu se face nimic. Ori nu are consilieri ori nu a studiat în profunzime problema”, a declarat Pârvulescu.

Secretarul de stat Marius Dumitrașcu de la Ministerul Energiei a spus miercuri la Tele 3 că societatea Complexul Energetic Oltenia nu poate să primească ajutor de stat pentru certificatele de carbon, asta fiind doar o manipulare. “Din păcate, și o să se dovedească faptul că așa este, societatea CEO nu poate primi ajutor de stat. Ajutorul de stat nu va fi aprobat de Comisia Europeană. Situația este destul de clară. Cine încearcă să manipuleze acest adevăr crud, nu este interesat de buna funcționare a companiei”, a spus Dumitrașcu.

Liderul FNME a subliniat că indiferent câte disponibilizări ar face compania, nu va fi salvată fără această schemă de sprijin: „Dacă această companie nu e ajutată, indiferent de ce management super performant va veni la această companie, nu va putea supraviețui. Punct! Sau va supraviețui ca Valea Jiului, că vedem ce se întâmplă acolo. Ce vor să facă? Să dea afară mii de oameni ca să încerce să eficientizeze? Dăm afară 13 mii de oameni și tot nu rezolvăm problema! Aici s-a ajuns!”.

Vizualizări: 4,997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: