Jumătate din angajații CE Oltenia se pensionează în cinci ani

Calcule îngrijorătoare în rândul angajaților din Complexul Energetic Oltenia. Mai bine de 50% dintre salariații din producție ar putea ieși la pensie în cinci ani, odată cu modificările aduse Legii Pensiilor care îi ajută pe mineri și energeticieni să se pensioneze mai devreme. O problemă va fi chiar și în birouri, pentru că și personalul TESA este îmbătrânit.

Sindicalistul Dumitru Pârvulescu a explicat că și angajații care lucrează la birouri, în cadrul companiei, se pot pensiona mai devreme, pentru că mulți dintre ei au muncit și în producție: „Nu trebuie să confundăm nici personalul TESA cu cineva care stă și nu are nimic de lucru. Și personalul TESA este îmbătrânit. E personal TESA care a lucrat în producție și poate a avut grupă de muncă la un moment dat și poate li se accelerează și dumnealor ieșirea la pensie”.

În plus, a mai adăugat liderul FNME, la Tele3, mai bine de jumătate din rândul minerilor și al energeticienilor vor ieși la pensie în cinci ani. Iar acest lucru va fi o problemă pentru companie. „Nu e vorba numai de cei care lucrează efectiv în producție. Eu zic că două treimi din angajații din producție au peste 48 de ani. Dacă nu se modifică și actuala Lege a Pensiilor care intră în vigoare în 2021, vom avea următoarea problemă: La 31 august vor ieși colegi cu 55 de ani, iar următorii trebuie să aștepte doi ani. E o problemă care trebuie rezolvată până la alegerile parlamentare. Dacă nu, așa rămâne”, a mai spus Dumitru Pârvulescu.

Vizualizări: 7,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: