Pârvulescu speră să fie lăsat liber de Moş Nicolae

Speranţe mari pentru fostul edil din Fărcăşeşti de a redeveni un om fie şi parţial liber, după ce avocaţii săi vor solicita din nou instanţei de judecată punerea sa în libertate sub control judiciar, de această dată.

Fostul deputat Pantelimon Manta este unul dintre apărătorii lui Constantin Pârvulescu şi consideră că din martie şi până acum clientul său a stat deja foarte mult în spatele gratiilor, în condiţiile în care nu ispăşeşte o pedeapsă, ci este parte în procesul instrumentat de procurorii anticorupţie. „Vom cere punerea în libertate sub control judiciar pentru că singurul argument al celor de la DNA pentru a obţine prelungirea succesivă a mandatelor de arestare preventivă a fost acela că acum doi ani şi jumătate s-a întâlnit cu denunţătorul său. Au trecut nouă luni de când este arestat preventiv şi cred că până la pronunţarea unei sentinţe procesul poate continua cu clientul meu în stare de libertate, în anumite condiţii impuse de instanţă, pe care acesta cu siguranţă le va respecta”, spune Manta.

Pârvulescu a fost denunţat la DNA de doi oameni de afaceri, dintre care unul dintre ei, Andrei Gheorghe Barna, a ajuns, între timp, în spatele gratiilor, deşi fostul edil nu mai are cum să-l întâlnească decât dacă de Crăciun se duce cu pachet la vorbitor la el. Barna are de executat o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, el fiind cel care li s-a plâns procurorilor DNA că a fost nevoit ani de zile să îi dea şpăgi primarului pentru ca firmele sale să primească diferite contracte la Primăria Fărcăşeşti.

ŞAPGĂ

Ancheta a scos la iveală că toate contractele din Fărcăşeşti mergeau la Barna, şpăgile primite de Pârvulescu fiind estimate de anchetatori la aproape 400.000 de euro.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: