Pătrăşcoiu recunoaşte problemele canalizării de la Rânca

Directorul Aparegio Gorj SA, Traian Pătrăşcoiu, a confirmat la Radio Infinit că sunt probleme cu canalizarea din zona Rânca. Investiţia finalizată de câţiva ani nu a fost dată în folosinţă, dar nimeni nu spune de ce. Pătrăşcoiu a spus că îşi va face o idee mai clară asupra problemelor abia după ce o preia. Acesta face un apel la cabanieri să se branşeze la reţea. Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Radu Miruţă, a sesizat la Bruxelles faptul că investiţia făcută din fonduri europene are probleme.

Reporter: Aparegio va prelua canalizarea de la Rânca. Este funcţională?

Traian Pătrăşcoiu: Remarcile făcute de unii oameni din spaţiul public sau de alţii care au cabane acolo sau hoteluri sunt parţial adevărate. Au fost făcute nişte investiţii acolo, dar nefiind exploatate aşa cum trebuie, ele nu sunt în stare perfectă de funcţionare. Noi vom prelua şi zona Rânca în momentul în care vor avea şi autorizaţie de la Mediu. Deocamdată au luat autorizaţie de la ABA Jiu, de gospodărire a apelor, urmând să se prezinte cu autorizaţia respectivă la Agenţia de Mediu. Atunci noi vom urma la partea de exploatare.

Noi am făcut un program pentru a le face funcţionale. Ele au fost proiectate aşa cum au fost proiectate. Cum au fost proiectate, aşa au fost executate. Probabil că neutilizarea lor, neracordarea utilizatorilor a dus şi la proasta lor funcţionare.

Rep.: Ce nereguli sunt acolo, de ce nu este funcţională canalizarea?

T.P.: Nu aş putea să spun. Numai când urcăm efectiv în staţiune, în Rânca, atunci putem să facem un plan de bătaie pe termen mai lung.

Rep.: Vă propuneţi să faceţi noi investiţii la Rânca?

T.P.: Noi avem de gând să facem câteva extinderi la reţeaua de apă. La reţeaua de canalizare nu o să facem intervenţii, dar o să rugăm proprietarii pensiunilor şi hotelurilor din Rânca să se racordeze la această reţea de canalizare. Dacă nu are utilizatori, ea nu poate să funcţioneze la parametrii la care a fost proiectată.

Rep.: Primarul din Novaci a spus că este o chestiune de zile până când Aparegio va prelua canalizarea din Rânca. Aşa este?

T.P.: Da, are dreptate domnul primar Leuştean, aşa este. Primăria se ocupă de obţinerea autorizaţiilor şi aşa a fost convenţia între noi. La data la care obţine aceste autorizaţii, noi vom trece la partea de exploatare. După câteva zile, după o săptămână vom putea da nişte răspunsuri mai concrete cu privire la starea investiţiei.

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: