Ce spune Ruşeţ despre o candidatură a şefului CE Oltenia

Ion Ruşeţ, consilier al managerului Complexului Energetic Oltenia, vede posibilă o intrare a şefului său în politică. Ruşeţ a spus într-un interviu la Tele 3 că a avut discuţii pe această temă cu Sorin Boza. Ion Ruşeţ a făcut şi el politică, fiind senator la un moment dat, şi este interesat de o revenire în acest domeniu, dar nu s-a hotărât la ce partid. Ruşeţ a revenit în administraţia CEO după ce a făcut politică, dar spune despre Boza că nu ar mai putea reveni în managementul corporatist dacă alege să facă pasul în politică.

Reporter: Unde candidează domnul Sorin Boza?

Ion Ruşeţ: În plan public a apărut această informaţie. În plan personal am avut discuţii cu dumnealui. Nu aş putea să spun unde candidează.

Rep.: Dar candidează? Intră în politică?

I.R.: Este posibil. S-ar putea să candideze. Nu ştiu dacă intră la Gorj. S-ar putea să nu intre la Gorj, s-ar putea să intre în altă parte. Dânsul are o experienţă managerială, are un CV important. La Gorj este cunoscut, vrem sau nu vrem. Cu ajutorul dvs., al mass media, şeful meu, pentru că este şeful meu, este cunoscut. Dacă apare în promo la emisiunile dvs., eu sunt de 50 de ani în acest judeţ şi nu am apărut în promo la dvs. Domnul Boza a apărut, alături de politicieni din acest judeţ. Lucrul acesta se întâmplă şi nu poate fi ignorat.

Rep.: Câştigă partidul care îl ia pe Sorin Boza ca şi bazin electoral, având în vedere cei 13.000 de salariaţi ai CEO?

I.R.: Să privim lucrurile la cei 9-10 mii câţi sunt în Gorj, să fim corecţi, pentru că unii sunt în Dolj, alţii în Mehedinţi. În momentul de faţă, dacă observaţi, în Complexul Energetic Oltenia este linişte socială. Nu putem să discutăm despre conflicte, chiar dacă există proteste individuale, gen oameni nemulţumiţi care anunţă greva foamei, dar lucrurile sunt de fiecare dată rezolvate prin dialog. Există dialog, trebuie să recunoaşteţi şi dumneavoastră, recunosc şi partenerii sociali, trebuie să o recunosc şi eu care sunt un analist al dialogului. Că în acest dialog mai spui ceva, că nu reuşeşti să îndeplineşti tot din ceea ce spui, e o altă situaţie.

Rep.: Să înţeleg că nu excludeţi o candidatură.

I.R.: Domnul Boza trebuie să răspundă la această întrebare, trebuie să spună dacă îşi doreşte o carieră politică. Pentru că este şi ăsta un aspect, din management corporatist să intre în politică. Nu vei mai putea din politică să te duci din nou în managementul corporatist.

Vizualizări: 1,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: