Patron acuzat de şantaj şi spălare de bani

Omul de afaceri Gabriel Sulugiu, reţinut marţi de IPJ Gorj, este suspectat de comiterea infracţiunilor de şantaj şi spălare de bani. Acesta i-ar fi dat unui alt om de afaceri, Dragoş Talianu, 200.000 de lei împrumut, bani retraşi din contul societăţii. Talianu a confirmat ieri pentru TV Sud şi un alt împrumut, de 20.000 de euro, făcut pentru a-şi lua maşină, dar în final nu s-a ales cu nimic.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj l-au reţinut marţi, pentru 24 de ore, pe Gabriel Sulugiu 46 ani, din Tg.Jiu, suspectat de comiterea infracţiunilor de şantaj şi spălare de bani. Omul de afaceri a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii au decis că este suficientă interdicţia de a părăsi ţara.

Sulugiu a fost pus ieri în libertate, dar ancheta continuă. Potrivit IPJ Gorj, “în cursul anului 2009, suspectul, în calitate de administrator la o societate comercială, a retras suma de 200.000 lei din contul societăţii, pe care a transmis-o unei persoane. Ulterior, prin ameninţări succesive, suspectul a încasat de la această persoană  sumele de bani, în nume propriu, sume la care a adăugat dobânzi”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

Dragoş Talianu a confirmat ieri la un post de televiziune că el este cel care a beneficiat de împrumut. Acesta a povestit cum a primit de la Sulugiu un împrumut de 20.000 de euro, a plătit pentru acesta 17.000 de euro dobândă, a pierdut maşina pentru că nu a putut restitui toţi banii şi a rămas şi fără avansul de zece mii de euro pe care îl achitase.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: