Tâlhăriţi de un minor de 17 ani extrem de periculos

Noapte de coşmar pentru doi pensionari din Târgu Cărbuneşti, care, miercuri, în jurul orei 2.00, s-au trezit peste ei în casă cu un individ necunoscut care i-a luat la bătaie şi le-a cerut banii. Soţii Viorica şi Petre Martin au peste 80 de ani şi după o viaţă de muncă la Craiova reveniseră la casa părintească pentru a-şi trăi aici liniştiţi bătrâneţile. Acum se gândesc la modul cel mai serios să plece din Gorj, chiar dacă agresorul a fost prins aseară.

Cei doi bătrâni dormeau duşi în momentul în care peste ei în casă a intrat un zdrahon de bărbat şi i-a luat la bătaie. Pensionarii dormeau separat, iar femeia a leşinat imediat după ce a primit un pumn în figură. I-au zburat cinci dinţi din lucrarea dentară pe care o avea, iar câteva minute a stat întinsă pe pat fără să ştie cum o cheamă. „A fost ceva groaznic. Nu am ştiut de mine nimic în acele momente. M-a lovit atât de puternic în zona feţei că am leşinat şi mi-am revenit ceva mai târziu”, spune bătrâna.

Soţul ei a fost „căpăcit” cu pumnii de către agresor în zona capului, mai ales, el spunând că nu se gândea vreo clipă ca agresorul să spargă uşa de la intrare. „A forţat uşa din spate şi la ora aceea vă daţi seama că dormeam duşi. M-a lovit în cap, că nu mai ştiam de mine. I-am spus că îi dau banii, tot ce vrea, numai să ne lase în pace şi să nu ne omoare. Acum nici nu-mi vine să mai stau aici, mă gândesc să plecăm la Craiova”, povesteşte bărbatul, care menţionează că marţi luase pensia.

Tâlharul, hoţul maşinii vicelui Călina

Soţii Martin au sunat cu ultimele puteri la 112 şi au cerut ajutor, poliţiştii transportându-i ulterior la spital, unde au primit până la două săptămâni de îngrijiri medicale, fără să rămână internaţi. Oamenii legii au pornit imediat în căutarea agresorului şi, ieri după-amiază spre seară au reuşit să dea de urma tâlharului. Acesta a plecat din casa bătrânilor cu 500 de lei şi nu s-a mai oprit până la Baia de Aramă, unde avea nişte rude.

Cu sprijinul poliţiştilor din Mehedinţi, anchetatorii gorjeni l-au înhăţat pe agresor, acesta fiind un client mai vechi al lor, un minor de 17 ani, care are însă fizicul unui luptător. Înainte de a comite tâlhăria fusese într-un bar la „păcănele”, unde pierduse o grămadă de bani, iar de la bătrâni s-a gândit să-şi recupereze prejudiciul. Cu câteva luni în urmă victimă a lui căzuse chiar viceprimarul Iuliu Călina, căruia i-a fost furată maşina. Fiind minor, suspectul nu a putut fi trimis atunci la puşcărie, dar acum pentru tâlhărie, riscă până la 10 ani de detenţie.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: