Patroni din Târgu Jiu și Rovinari, amendaţi de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a amendat săptămâna trecută doi agenți economici, din Rovinari și Târgu Jiu, pentru nereguli în ceea ce privește personalul. ”Angajatorul din Rovinari, având ca obiect activitate comerţul cu produse alimentare, a fost sancţionat cu 20.000 de lei pentru folosirea în activitate a unei persoane fără încheierea, în prealabil, a unui contract individual de muncă, în timp ce angajatorul din Târgu Jiu, cu obiect de activitate servicii medicale, a fost amendat cu 10.000 de lei pentru depăşirea programului stabilit prin contractual individual de muncă cu timp parţial încheiat cu angajatul˝, a declarat George Romanescu, inspectorul şef al ITM Gorj.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Muncă Nedeclarată au efectuat 40 de controale pentru depistarea abaterilor de la legislaţia muncii și au aplicat amenzi totale în valoare de 57.500 de lei.

Totodată, inspectorii de muncă cu atribuţii în privinţa respectării normelor securităţii şi sănătăţii au efectuat 13 controale, în urma cărora au constatat 24 de deficienţe, aplicând trei amenzi în valoare de 13.000 de lei. Două dintre acestea, în sumă de 8.000 de lei, au fost aplicate aceluiaşi angajator, din municipiul Târgu Jiu, cu obiect de activitate comerţul cu produse de patiserie şi cofetărie, pentru lipsa instruirii şi echipamentului individual de protecţie ale personalului angajat.

Vizualizări: 2,137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: