Acuzație gravă: Cărbunele de la CE Oltenia, vândut și furat

Acuzație extrem de gravă lansată de primarul din Rovinari, Robert Filip. Acesta susține că s-a ajuns în situația ca un grup energetic de la termocentrala Rovinari să fie închis, pentru a doua oară în acest an, din lipsă de cărbune, din cauza furturilor.

Filip acuză Complexul Energetic Oltenia de prost management, pentru că a vândut cărbune către terți. Mai mult, spune că pe lângă cărbunele vândut, s-au strecurat și sute de mii de tone care au fost furate. “Cum poți tu să spui ca manager că nu ai cărbune, când tu l-ai vândut? Acum ai ajuns la imposibilitatea de a da cărbune în termocentrale, când prețul este sus. Cine a pus în pericol sistemul energetic național, nu ei, care au vândut cărbunele ăsta?”, a spus Filip la Radio Infinit. “Ei au vândut 300-400 de mii de tone de cărbune într-un an, la privați. Dacă au vândut 300 de mii de tone cu acte, au furat 600-700 de mii de tone, credeți-mă”, a mai spus Filip.

Grupul 4 de la Termocentrala Rovinari a fost oprit joi, 31 ianuarie, la ora 17.00, din lipsă de cărbune. Acesta va fi repornit după zece zile.

Reprezentanții companiei explicau în toamna trecută că au vândut cărbune către terți deoarece prețul era bun, iar vânzarea s-a făcut în principal de la Cariera Husnicioara. (A.A.)

Vizualizări: 5,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: