Stocurile de cărbune la CEO, tot la cota de avarie

Greva minerilor încă mai are ecou în carierele din Gorj. La o jumătate de lună de când ortacii și-au reluat activitatea și muncesc intens, stocurile de cărbune încă nu au fost aduse la nivelul de dinaintea protestului. Așa s-a ajuns să fie oprit un grup la Termocentrala Rovinari, principalul motiv fiind lipsa de cărbune. La același grup, este nevoie și de câteva reparații. Intervențiile au fost programate la începutul acestui an.

În ciuda faptului că acest grup a fost oprit, conducerea companiei dă asigurări că activitatea termocentralelor și producția de energie nu sunt puse în pericol. Pentru a compensa grupul închis de la Rovinari, a fost deschis un altul la Turceni. Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că încă nu s-a revenit la stocurile pe care compania le avea în depozite înainte să fie declanșat protestul minerilor, și anume peste 700 de mii de tone de lignit.

„Activitatea în cariere decurge normal. Este dificil să ajungem la stocurile pe care le-am avut înainte de mișcarea de protest, dar nu este imposibil. Lucrăm 7 zile din 7 să putem să alimentăm termocentralele cu cărbune. Este implicată toată lumea. Nu sunt probleme tehnice la grupurile noastre”, a explicat Sorin Boza.

Grupul numărul 4, de la Rovinari, este oprit de joi după-amiaza. Din două motive: lipsă de cărbune și o problemă tehnică. „Singurul grup care este oprit este grupul 4 de la Rovinari. L-am oprit joi. Primul motiv a fost lipsa de cărbune, dar era un lucru pe care noi îl anticipasem de când s-a terminat greva. Știam acest lucru de la 1 ianuarie, că pentru 10 zile vom opri grupul din Rovinari. Știam, dar, în paralel, am oprit acest grup pentru că acesta mai avea și o problemă tehnică. În paralel, am pornit un grup la Termocentrala Turceni. Și asta pentru a împiedica să apară vreun eventual dezechilibru în sistem”, a mai dat asigurări Boza.

Vizualizări: 2,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: