Chinezii care vor să facă grupul de la Rovinari vin la CE Oltenia

Un proiect mult trâmbițat, dar blocat în ultimii ani, este repus pe tapet în Gorj. Este vorba despre investiția chinezilor care vor să construiască un grup energetic nou la Rovinari. Oficialii companiei chineze vor ajunge, luni, la Târgu Jiu, la o nouă serie de negocieri cu administrația Complexului Energetic Oltenia.

Proiectul propus de China Huadian Engineering presupune construirea unui grup energetic nou de 600 MW la Termocentrala Rovinari, cea mai productivă termocentrală pe cărbune din țară. Compania din China a fost selectată să deruleze această investiție încă de acum aproape 7 ani.

“Este un proiect util nu numai pentru Complexul Energetic Oltenia, ci și pentru Sistemul Energetic Național. După o perioadă lungă de timp în care nu s-a demarat nimic, s-a deblocat această discuție. Săptămâna trecută, în București, au demarat negocierile privind acordul acționarilor. Urmează negocierile pe contractele comerciale. Este un pas mare făcut înainte, un pas în care oamenii din Complexul Energetic Oltenia au un rol foarte important în toate aceste discuții și toate aceste negocieri”, a explicat Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Oficialii companiei chineze au programat, luni, noi discuții cu Directoratul CEO și secretarul de stat în Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu. (A.M.)

Vizualizări: 3,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: