Patronii cluburilor din Gorj, reacţii după tragedia de la Colectiv

Autorităţile judeţene anunţă controale şi sancţiuni drastice pentru proprietarii cluburilor din judeţul Gorj. Acţiunea este de fapt o reacţie la tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti, care s-a soldat cu 32 de morţi şi alţi 150 de răniţi. Administratorii cluburilor din Gorj susţin că au luat toate măsurile de siguranţă, unii dintre ei luându-şi măsuri suplimentare după tragicul eveniment. Cert este că nici un patron nu are de gând să-şi închidă temporar afacerea.

Unul dintre cele mai frecventate cluburi din Târgu Jiu este Club Caractere. Întrebat dacă tinerii sunt în siguranţă aici, administratorul localului spune că în Caractere nu ar avea ce să ardă, pentru că şi-a luat toate măsurile de precauţie. ”Cred că e vorba de localuri care prezintă risc, când amenajezi un local sau când faci o clădire trebuie să ai în vedere că poate să apară o situaţie din asta. Nu poţi să pui materiale care sunt uşor inflamabile, dacă ai nişte pereţi de beton nu prea se aprind. O clădire de genul clubului Caractere şi, dacă se aprinde ceva în ea, e vorba de un foc izolat care se stinge cu stingătorul. Dar dacă tu tapetezi tavanul unei clădiri şi pereţii cu nişte materiale inflamabile înseamnă că îţi asumi nişte riscuri imense, nu se face aşa ceva. E o greşeală imensă”, a spus Cristian Ţârvuică, administratorul Clubului Caractere.

Ţârvuică a mai sus că localul are trei ieşiri de siguranţă şi că sunt evitate la maxim situaţiile care ar putea să creeze panică. ”Noi nu considerăm că se poate întâmpla aşa ceva la noi, localul nostru este foarte mic şi are foarte multe ieşiri. Avem o ieşire prin spate, de siguranţă, chiar de la etaj, nu e numai o scară, localul este deschis de 25 de ani. La parter am făcut încă o ieşire, nişte măsuri pe care le-am luat în timp. Noi nu avem perdele, covoare, nu avem nimic care ar putea lua foc, în afară de preşul de la intrare pe care îl stinge şi un copil cu piciorul dacă cumva se aprinde. Controale au tot fost, nu e că vin acum nişte controale pe care nu le-am mai văzut”, a spus Cristian Ţârvuică, administratorul Clubului Caractere.

Un alt club la fel de frecventat de târgujieni este Mozart. Barmanul de aici spune că sunt cinci ieşiri de siguranţă şi că, dacă nu funcţionau legal, ar fi fost închişi de mult timp. ”Da, clubul îndeplineşte toate măsurile de siguranţă. Nu am avut controale, dar ne aşteptăm să avem în perioada următoare, ca urmare a tragicului evenimentului şi mi se pare normal să verifice să vadă dacă totul este în regulă. Avem vreo cinci ieşiri de siguranţă, avem tot ce spune legea, tot ce trebuie ca să desfăşurăm activitatea în condiţii de siguranţă. E totul pus la punct de multă vreme, dacă nu eram nu mai funcţionam”, a spus barmanul clubului Mozart.

Au suplimentat numărul de extinctoare

Administratorul Clubului For You din Motru spune că după evenimentul din 30 octombrie de la Bucureşti, patronii au luat câteva măsuri de siguranţă în plus. Lumânările parfumate de pe mesele clubului au fost înlocuite cu lumânări artificiale, iar numărul de extinctoare a ajuns la 15. ”Îndeplinim toate condiţiile, avem trei ieşiri de siguranţă. Nu am avut controale, dar desigur că ne aşteptăm în zilele următoare. Suntem în regulă, suntem solidari cu ce s-a întâmplat, regretăm, sperăm să nu se mai întâmple aşa ceva în nici un local. Avem o capacitate de 200 de persoane. Tot timpul am fost pregătiţi, la noi e altceva, sunt geamuri mari, avem trei ieşiri, nu a voie cu artificii, materiale inflamabile nu folosim, lumânărele de decor au fost înlocuite cu lumânări electronice. În urma tragediei, am luat unele măsuri în sensul că am suplimentat numărul de extinctoare, avem 15 acum şi am avut 9 extinctoare”, a spus Cosmin Dobriţoiu, managerul Clubului For You din Motru.

LEGE

Guvernul a aprobat marţi în şedinţă o ordonanţă de urgenţă, cu un sigur articol, care dă dreptul legal celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să închidă cu sigiliu acele localuri şi cluburi care pun în pericol viaţa oamenilor, urmând ca acestea să fie redeschise în cazul în care iau măsurile necesare pentru siguranţa publicului.

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: