Octogenar din Târgu Jiu, decedat în urma unui incendiu

Un bătrân în vârstă de 80 de ani din municipiul Târgu Jiu a decedat duminică noaptea, după ce casa acestuia a fost mistuită de flăcări. Cel mai probabil, Vasile Moianu s-a intoxicat cu monoxid de carbon. 

Bătrânul locuia singur într-o casă de pe bulevardul Ecaterina Teodoriu, chiar în apropierea complexului Păltiniş. Incendiul a avut loc în jurul orei 2, în noaptea de duminică spre luni. Din primele informaţii se pare incendiul a izbucnit din cauza unei aeroterme pe care acesta o folosea pentru a încălzi casa, care a suprasolicitat instalaţia electrică. "Două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu cu 13 subofiţeri au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la casa de locuit. În urma incendiului a ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 130 mp, obiecte de mobilier şi aparatură electronică. Pe timpul desfăşurării acţiunilor de recunoaştere, proprietarul în vârstă de 80 de ani a fost găsit decedat. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic al curentului electric. Trupul neînsufleţit al proprietarului a fost preluat de Medicina Legală pentru stabilirea cu exactitate a cauei decesului", a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.

Vecinii spun că bătrânul era îngrijit de o femeie căreia îi făcuse acte pe casă, dar care nu locuia cu acesta. Aceştia nu îşi explică de ce acesta nu a pus centrala în funcţiune pentru a face căldură în casă. "Nu era bolnav, locuia singur. Are doi copii. Băiatul e în Arad, se aude că ar fi în Franţa acum. Pe fată a dat-o afară din casă, erau certaţi. Luase pe cineva să aibă grijă de el, o femeie care nu îi era rudă. Probabil această persoană se va ocupa de înmormântare. Îi făcuse acte pe casă. Avea pensie şi tot ce îi trebuie. Avea gaze în casă, centrală termică. Nu ştim de ce folosea aparate improvizate. Am rămas înmărmuriţi când am aflat ce s-a întâmplat", a spus Elena Eva, vecină.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: