Patru arestaţi pentru crima de la Roşia de Amaradia

Răsturnare de situaţie în cazul crimei care a avut loc marţi seara la Roşia de Amaradia. Nu mai puţin de patru bărbaţi au ajuns în arestul poliţiei, un tânăr de 18 ani fiind suspect de crimă, alţi doi tineri de complicitate şi un bătrân fiind acuzat de instigare la omor. Acesta din urmă, Gheorghe Albeanu, are 68 de ani şi le-a declarat ieri poliţiştilor că el este criminalul. Se pare că a vrut doar să acopere crima comisă de nepotul său Mihai, abia ajuns la vârsta majoratului.

Varianta susţinută de cei patru suspecţi în faţa anchetatorilor este aceea că Gheorghe Albeanu a fost bătut marţi seara de vecinul lui Nicolae Ciuteanu. Supărat, Albeanu le-a povestit unor nepoţi ce i s-a întâmplat, iar aceştia s-au dus spre casa lui Ciuteanu să îl răzbune. Din cercetările poliţiei a rezultat că unul din nepoţi  i-a înfipt lui Ciuteanu un obiect ascuţit în zona intercostală, provocându-i decesul, iar alţi doi tineri au asistat la această scenă. Gheorghe Ciuteanu a declarat poliţiştilor ajunşi la locul crimei că el singur l-a omorât pe vecinul său, tocmai pentru a-l acoperi pe nepotul său de doar 18, care de fapt a băgat cuţitul în bărbatul din satul Ruget. Astăzi cei patru au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, unde procurorii au dispus arestarea preventivă. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanţei de judecată, în cursul zilei de joi, 8 iulie, emiterea mandatelor de arestare preventivă pe 29 de zile pentru patru inculpaţi cercetaţi pentru comiterea unor infracţiuni de omor calificat, comis cu premeditare şi în loc public, instigare la omor calificat şi respectiv complicitate la omor calificat”, declară Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Ancheta procurorilor a durat ore în şir, pentru că cei patru au refuzat să dezvăluie adevărul. Părinţii celor trei tineri au stat în faţa parchetului pe toată perioada audierilor. Cruzimea de care au dat dovadă copii lor i-a lăsat încremeniţi şi refuză să creadă acest lucru. „Copilul meu nu a putut face aşa ceva. El spune că nu a stat lângă cei trei. A plecat când a văzut ce se petrece. E un copil liniştit, nu cred că a făcut asta”, declară mama unuia dintre cei trei tineri. Dacă instanţa de judecată îi va găsi vinovaţi cei patru riscă închisoarea între 15 şi 25 de ani.

Galerie foto



Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: