Patru gospodării inundate la Stejari

Ploile abundente din ultima perioadă au produs pagube și în județul Gorj. Patru gospodării au fost afectate de ape, luni, în comuna Stejari. A fost nevoie chiar de ajutorul Gărzii de Intervenție de la Hurezani și a unei autospeciale de la Romgaz. Primarul localității Stejari, Ștefan Lupu, spune că ploaia a durat cam o jumătate de oră, însă a măturat totul în cale.

Clipe de groază ieri în comuna gorjeană Stejari unde oamenii au privit neputincioși cum apele le inundă pivnițele. Patru gospodării au fost serios afectate de ploaia care nu a durat mai mult de o jumătate de oră. ”Sunt patru gospodării în satul Stejari, a fost o ploaie atât de abundentă încât s-au revărsat toate văile, ogașele, au depășit capacitatea acestora și în anumite gospodării mai joase, a intrat. Ploaia a durat cam o jumătate de oră, a măturat totul în cale mai ales că a fost terenul în pantă. Este o porțiune de drum parțial rupt în lateral, îl rezolvăm și pe acela, drumul județean, trebuie pus niște pământ pe margine pentru că s-a ajuns până la asfalt și apoi o să consolidăm acostamentul”, a spus Ștefan Lupu, primarul din Stejari.
Autorităţile locale au intervenit prompt cu motopompele să scoată apa din pivnițele oamenilor. ”Am intervenit cu două motopompe și am scos apa din gospodării. Au mai fost inundații, în fiecare an se întâmplă să fie câte o rupere de nori care să rupă ogașele. Am apelat și la Garda de Intervenție de la Hurezani și am reușit să remediem situația”, a spus Ștefan Lupu, primarul din Stejari.

POTOP
Potop şi la Vâlcea, în comuna Budești. Un prim bilanț arată că aproape o sută de case au fost inundate, cel puţin zece maşini au fost luate de ape şi un drum național a fost blocat de viitură.

Vizualizări: 1,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: