Patru miliarde de lei vechi pentru prevenirea gripei porcine

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a primit de la Ministerul Sănătăţii suma de 4 miliarde de lei vechi pentru prevenirea apariţiei gripei porcine. Pe lângă aceşti bani, judeţului i-au fost alocate şi 20.000 de doze de vaccin împotriva noului virus gripal AH1N1. Toate materialele achiziţionate au fost distribuite în toate unităţile spitaliceşti şi de învăţământ din Gorj.

Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 4 miliarde de lei vechi Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Banii au avut o direcţie sigură şi precisă şi anume achiziţionarea de materiale pentru prevenirea gripei porcine. Din aceşti bani au fost cumpărate substanţe dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe, halate, măşti şi alte materiale care au fost distribuite în unităţile spitaliceşti şi de învăţământ din judeţul Gorj. „Cu toate că la noi în judeţ nu au fost cazuri înregistrate Ministerul Sănătăţii ne-a alocat aproximativ 4 miliarde de lei vechi pentru a preveni apariţia unui focar de gripă porcină. Noi am achiziţionat substanţe dezinfectante, halate, măşti de protecţie, substanţe pentru dezinfectarea mâinilor şi a suprafeţelor. Noi am distribuit aceste materiale de prevenire împotriva gripei porcine tuturor unităţile spitaliceşti, cabinetelor medicale şi unităţilor de învăţământ din Gorj”, a declarat Adriana Sfârlează, director epidemiolog DSP Gorj.

Pe lângă aceşti bani, Ministerul Sănătăţii  a alocat judeţului Gorj şi 20.000 de doze de vaccin împotriva noului virus gripal AH1N1, preţul unei singure doze fiind de aproximativ 50 de lei.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: