Patru profesori cu Covid, un singur caz la DGASPC

Patru profesori au fost declarați cu Covid în județul Gorj, de la ultima raportare. ”Avem un caz pozitiv la Grădinița cu Program Prelungit Nr 1 din Târgu Jiu, fiind vorba despre un cadru didactic. Tot pozitiv la testul Covid a ieșit un profesor de la Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia. De asemenea, la Liceul Tehnologic Tismana mai este un profesor infectat și încă unul la Școala Gimnazială Cărpiniș-Crasna”, a spus inspectorul școlar din cadrul ISJ Gorj, Nicolae Negrea. În ultimele 14 zile, județul Gorj înregistrează un număr de 11 elevi infectați și 18 cadre didactice.  

Și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj efectuează săptămânal peste 700 – 800 de teste pentru depistarea COVID-19, atât în rândul angajaților, cât și al beneficiarilor din cadrul serviciilor sociale subordonate. Astfel, în perioada 29 martie – 4 aprilie 2021 s-au efectuat 829 de teste, un singur angajat fiind pozitiv.

Se continuă și vaccinarea împotriva COVID-19, până la ora actuală fiind vaccinați 470 de angajați, care au fost programați de către instituție în sistemul informatic dezvoltat de către Serviciul de Telecomunicații Speciale și 425 de beneficiari ai serviciilor sociale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, care și-au dat acordul în acest sens.

"Totodată, menținem toate măsurile de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv: obligativitatea purtării măștilor și mănușilor de protecție, utilizarea soluțiilor dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe, păstrarea unei distanțe sociale de minim 1,5 metri, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură și declararea pe proprie răspundere de către aceștia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID-19) și că nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare cu acest coronavirus. Beneficiarilor găzduiți în cadrul serviciilor sociale subordonate DGASPC Gorj li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanență evoluția stării lor de sănătate", a transmis instituția.

Vizualizări: 1,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: