Patru tineri din Rovinari reţinuţi pentru furt

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu au emis ordonanţe de reţinere pe numele celor patru tineri din Rovinari, suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt. Suspecţi au fost prinşi în flagrant, pe raza comunei Runcu, după ce au încercat să pătrundă prin efracţie într-un magazin.

Reamintim că în noaptea de 24.11.2011, orele 03:17, Poliţia municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către un cetăţean din comuna Runcu, despre faptul că persoane necunoscute au forţat uşa de acces a unui magazin amplasat pe raza satului Bota. Dându-si seama că au fost observaţi, suspecţii nu au mai pătruns în interior şi au fugit de la faţa locului cu un autoturism de culoare închisă, deplasându-se spre centrul comunei Runcu.

Patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu a procedat la urmărirea autoturismului. Deşi conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor, după o urmărire de aproximativ 3 km, poliţiştii au oprit autovehiculul, pe DC 131 A – Bîltişoara.

La volan a fost identificat T.I.S., de 20 ani, din Rovinari, persoană care se afla în perioada de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, în autovehicul au mai fost identificaţi Ş.C.L., de 20 ani, P.F.G., de 20 ani şi C.C.C., de 23 ani, toţii din oraşul Rovinari, judeţul Gorj. Tot cu această ocazie, poliţiştii au găsit în autovehicul mai multe bidoane din plastic, unul dintre acestea conţinând cantitatea de aproximativ 50 litri de motorină.

Poliţiştii i-au condus pe suspecţi la sediul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor.

Cu ocazia investigaţiilor şi activităţilor de cercetare efectuate, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 23/24.11.2011, în jurul orelor 01:00, suspecţii T.I.S. şi Ş.C.L., au forţat buşonul de la rezervorul unui autobuz parcat pe str. Ana Ipătescu din municipiul Târgu-Jiu şi, într-un bidon din plastic, au sustras 45 litri de motorină.

De aici, în baza unei înţelegeri prealabile, cei patru suspecţi s-au deplasat cu un autovehicul, spre comuna Runcu, pentru a sustrage bunuri. Ajunşi pe raza satului Bota, au hotărât să pătrundă într-un magazin. În timp ce suspecţii T.I.S., P.F.G. şi C.C.C. asigurau locul faptei, Ş.C.L. a forţat uşa de acces a magazinului, pentru a pătrunde în interior. Şi-au dat seama că au fost observaţi şi, deşi au încercat să se sustragă cercetărilor, fugind de la faţa locului. Ulterior, poliţiştii i-au depistat în trafic.

Poliţiştii au emis pe numele suspecţilor ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore, T.I.S. fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care se află în perioada de suspendare a exercitării acestui drept, Ş.C.L. pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat, iar P.F.G. şi C.C.C. pentru comiterea infracţiunii complicitate la furt calificat.

Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 25.11.2011, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoriei Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă activităţile de cercetare şi investigaţiile în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi stabilirii răspunderii judiciare, existând indicii temeinice că suspecţii ar fi săvârşit mai multe fapte de furt pe raza judeţului Gorj.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: