Paznicul-hoţ de la ITM, prins după doi ani de poliţişti

Hoțul, paznic la oi! Cam așa ar putea fi explicat furtul comis de un agent de pază de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Deși fapta a fost comisă în 2011 și poliția a fost imediat anunțată, oamenii legii au reușit să-l găsească pe vinovat după aproximativ 2 ani. Cercetările efectuate de angajații Serviciului de Investigare a Fraudelor au scos la iveală faptul că vinovat de comiterea furtului din instituție este cel care trebuia să o păzească.

Gorjeanul are 29 de ani și este din comuna Turcinești. Era angajat al unei societăți de pază din Târgu-Jiu care avea contract de prestări servicii cu Inspectoratul Teritorial de Muncă. În acest context, bărbatul își desfășura activitatea ca agent de pază la ITM și trebuie să asigure ordinea, dar mai ales siguranța instituției. Se pare că bărbatul a uitat atribuțiile pe care le avea în fișa postului și a trecut la fapte. În timp ce se afla în serviciul de pază la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, a sustras din casieria unităţii un număr de 75 BCF-uri pentru combustibil pe care le-a vândut unor persoane pentru diferite sume de bani, cauzând un prejudiciu de peste 3700 de lei. „Eu nu știu ce să zic. Nu vreau să comentez ce s-a întâmplat. E o poveste din 2011, eu atunci am anunțat poliția. Nici nu știu ce s-a mai întâmplat. Nu mai contează nici firma de pază. Din câte știu eu l-a concediat”, a declarat George Romanescu, inspector șef ITM Gorj.

Operativitatea lasă de dorit

După aproximativ 2 ani de cercetări, Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au depistat pe bărbat și l-au reținut pentru 24 de ore. „În urma cercetărilor efectuate de ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj în dosarul penal privind un bărbat de 29 de ani din Turcinești, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul de furt calificat și a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă”, a declarat George Neagoe, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: