PD-L Gorj are o nouă echipă de conducere

Filiala judeţeană a Partidului Democrat Liberal nu va fi condusă de un Comitet de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor, aşa cum se discuta în ultimele zile, ci de un Birou Permanent Judeţean Interimar, care are rolul de a organiza şi desfăşura alegerile interne din organizaţie.

Preşedintele interimar al filialei, deputatul Ion Cupă, a primit ieri aprobarea Biroului Permanent Naţional al PDL în privinţa componenţei pe care a gândit-o pentru Biroul Permanent Judeţean Interimar, Birou cu care porneşte la drum pentru a reconstrui PDL Gorj „de la firul ierbii”, aşa cum se exprima vinerea trecută Vasile Blaga.

În componenţa noului BPJI se regăsesc nume şi mai noi şi mai vechi din PDL Gorj, cea mai surprinzătoare revenire putând fi considerată cea a lui Vasile Picioruşi, fost şef la Direcţia Muncii, pe care organizaţia îl trăsese pe o linie moartă în ultimii ani, deşi imaginea acestuia putea fi folosită pentru a ţine partidul pe linia de plutire. Componenţa integrală a Biroului Permanent Judeţean Interimar este următoarea - Ion Cupă, Dan Vâlceanu, Robert Zgăbaia, Constantin Severus Militaru, Nicolae Daviţoiu, Mircea Şcheau, Mihăiţă Troacă, Liviu Cotojman, Emilian Rusu, Liviu Drăgulescu, Gheorghe Bilea, Cosmin Mazilu, Marian Ciungu, Ion Dragu, Eduard Berca, Gheorghe Novac, Constantin Şipoteanu, Vasile Picioruşi, Petrică Marcel Iacobescu, Ana Purcăreanu, Nicolae Cilibiu, Justin Paralescu şi Puiu Diaconescu, cel din urmă venind în partid în 2012, după ce a plecat de la PSD pentru a-l susţine pe Dan Vâlceanu în candidatura de pe Colegiul 2 Deputaţi.

Biroul Permanent Judeţean Interimar al PDL Gorj poate lua decizii obligatorii pentru orice membru al filialei, iar activitatea oricărui membru poate fi analizată de această structură de conducere. Structura respectivă poate să decidă inclusiv excluderea unui membru acuzat că nu a respectat statutul partidului, astfel de hotărâri, deşi aşteptate, urmând să nu fie luate în cazul celor trei primari PDL acuzaţi de blat cu USL şi pentru care Vasile Blaga a cerut în mod expres să fie lăsaţi în partid până în 2016.

ABSENŢI

Din noua structură de conducere lipsesc primarii de la Turburea, Fărcăşeşti şi Samarineşti, acuzaţi de trădare, precum şi Ion Fugaru, preşedintele filialei Târgu Cărbuneşti, care s-a dovedit incomod prin declaraţiile sale.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: