PD-L Gorj caută oameni de afaceri

Partidul Democrat Liberal de la Gorj este în reorganizare în acest moment și se caută noi membri, de preferință oameni de afaceri. Preşedintele Eduard Berca are și o explicație pentru acest lucru.

Partidul Democrat Liberal este în reorganizare. La organizația municipală, din cei 1460 de membri, aproximativ 600 au fost reconfirmați, iar 490 sunt în curs de verificare. Mai mult decât atât, din martie și până în prezent s-au înscris 153 de noi membri. Conducerea organizației municipale speră ca tot mai mulți oameni de afaceri să aibă adeziune la această formațiune politică. „Încercăm să cooptăm noi membri, în special din mediul de afaceri.  În general cei care s-au înscris nu au venit de la alte partide. E greu să părăsească cineva barca puterii şi ă vină la opoziție”, a declarat democrat-liberalul Traian Crăc.

Eduard Berca, președintele organizației municipale a Partidului Democrat Liberal Târgu Jiu, susține că preferă ca în structurile de conducere să fie oameni de afaceri. „În momentul de față, structurile de conducere au preponderent oameni de factură liberală, de factură de dreapta, administratori de firme, oameni de structură liberală. Mulţi vin din mediul privat, unde nu este o influență atât de mare în decizia de a te manifesta politic, ca în mediul celălalt în care mâine îți spune șeful pumnul în gură, că dacă nu taci vei fi dat afară sau vei fi schimbat”, a explicat Berca.

Din cele 47 de organizații locale ale PDL Gorj, dizolvate de fostul președinte al partidului, 18 au conduceri interimare. În celelalte 29 au fost numiți președinți interimari care, până în data de 31 mai, la următoarea ședință a Biroului Permanent Județean al PDL Gorj, vor completa birourile locale. 

ALEGERI

PDL a stabilit un nou Biroul Permanent Județean pentru Organizația de Tineret, președinte al biroului rămânând  Constantin Brănescu. În data de 2 noiembrie vor avea loc alegeri la organizația municipală Tg-Jiu a partidului, iar în data de 16 noiembrie vor fi organizate alegerile pentru desemnarea conducerii filialei Gorj a PDL.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: