PDL avertizează UNPR: Nu mai putem face numiri la complexuri

Pedeliştii nu s-au ţinut de cuvânt şi nu i-au promovat pe uneperiştii Ion Răuţ şi Dumitru Iacob la CE Turceni. Astfel, sâmbătă, o delegaţie a UNPR Gorj a avut întâlnire cu cei din conducerea PDL. Potrivit unor surse, numirile din minerit şi energie au fost subiectul întâlnirii. Interesant este că din delegaţia UNPR a făcut parte Ion Răuţ şi Dumitru Iacob, cei care-şi aşteptau promovările la Complexul Energetic Turceni. La terminarea şedinţei toţi au negat că s-au negociat posturi la această întâlnire. Nicolae Daviţoiu lămureşte lucrurile şi spune că de acum numirile vor fi făcute de Ministerul Economiei deoarece ei şi-au făcut partea. Mai mult, şedinta pare să fi fost un răspuns la revocarea numirilor lui Răuţ şi Iacob.

Pedeliştii ar fi vrut să-i promoveze pe uneperişti, dar undeva s-a produs o ruptură, spune Nicolae Daviţoiu. „Treburile“ nu mai ţin de ei pe plan local, iar uneperiştii ar trebui să le rezolve la centru. ”Nu s-au negociat funcţii de conducere de la CE Turceni pentru că nu mai intră în atribuţiile noastre. Această problemă trebuie să o descurce ei la nivel central, nu la noi. Acest lucru nu s-a mai discutat că nu intră în ograda noastră. Şedinţa face parte din întâlnirile bilunare pe care le aveam cu ei. Nu e şedinţă organizată pentru a se văicări dacă au primit sau nu posturile. Din partea noastră le-au primit. Mai mult nu avem ce să facem. Nu-i putem pune noi pe funcţii, numai ministerul poate să hotărască. Acolo s-a produs o ruptură”, a declarat preşedintele PDL Târgu Jiu, Nicolae Daviţoiu.

Marius Vlaicu, Ion Răuţ, Dumitru Iacob şi Dumitru Brăilă, au făcut parte din delegaţia UNPR Gorj care s-au întâlnit la sediul PDL cu Ion Ruşet, Dorin Filip, Nicolae Daviţoiu, Dan Vâlceanu şi Nicolae Cilibiu. Întâmplare sau nu la şedinţă a participat Ion Răuţ şi Dumitru Iacob care au fost pe punctul de a promova pe funcţii de conducere la CE Turceni. Răuţ a negat că s-ar fi discutat despre posturile din minerit. „Nu am negociat absolut niciun post. Nici nu am adus în discuţii aşa ceva. Am avut întâlnire punctuală de-a noastră care am stabilit să se facă din două în două săptămâni unde am discutat lucruri cu privire la protocolul dintre cele două formaţiuni politice. Am dezbătut diverse probleme şi nereguli din aceste protocol. Sunt lucruri pe care nu pot să vi le spun. Poate pe viitor vor discuta şi de funcţii de conducere”, a declarat Răuţ, completat de preşedintele Marius Vlaicu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: