Exclus din PSD Gorj pentru că e director în mandatul PDL

Un consilier PSD din Târgu-Cărbuneşti a fost exclus din partid pentru că actuala conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj l-a menţinut pe funcţia de director al şcolii din oraş. Ion Cioplea susţine că a depus un memoriu la Consiliul Local din Târgu-Cărbuneşti şi a contestat la Bucureşti decizia luată la nivel local de PSD.

Ion Cioplea este director la Şcoala „George Uscătescu” din Târgu-Cărbuneşti din anul 2008, când a fost susţinut de primarul Mihai Mazilu pentru această funcţie, încă de pe vremea când la Inspectoratul Şcolar era conducere PNL. Când la conducere a ajuns PDL, omul a fost forţat de PSD Gorj să renunţe la funcţie. Ion Cioplea nu s-a conformat şi s-a trezit exclus din partid. „Eu am fost director mai bine de 30 de ani la şcoala generală din satul Creţeşti, apoi mi s-a propus să mă duc director la şcoala „George Uscătescu” din Oraşul Târgu-Cărbuneşti. Atunci era inspector general Dorin Taşcău din partea PNL şi primarul Mihai Mazilu m-a propus pentru funcţia de director. Prin anul 2007-2008 am fost suspendat, iar în 2008 am fost numai din nou director. În luna mai, tot susţinut de primarul din Târgu-Cărbuneşti mi s-a prelungit mandatul de director. Atunci cei din partidul din care fac parte, şi anume Partidul Social Democrat mi-au zis să mă retrag, dar nu am făcut asta, pentru că am fost susţinut şi dorit acolo şi de colegi. Acum m-am trezit că am fost exclus din partid, fără să discute absolut deloc cu mine. Probabil vor să pierd postul de consilier ca să vină altul să le facă jocurile politice. Nu înţeleg ce au cu mine dacă am o relaţie bună cu administraţia locală de aici şi vreau să fac ceva pentru şcoală”, spune consilierul.

Aşteaptă răspuns de la Ponta

Ion Cioplea nu este de acord cu decizia luată de Organizaţia Judeţeană a PSD drept pentru care a contestat decizia. „Nu sunt de acord cu decizia pe care au luat-o. Eu cred că vor să scape de mine că sunt consilier de trei mandate. Nici măcar nu m-au chemat la discuţii, să mă întrebe ce s-a întâmplat, m-am trezit pur şi simplu exclus din partid. Am contestat decizia la Organizaţia centrală a partidului, la domnul Victor Ponta şi acum aştept răspuns. Nu sunt de acord nici de condiţiile în care am fost dat afară din partid. În primul decizia a fost luată de o conducere interimară a partidului, pe mine nu m-au anunţat şi nu m-au întrebat nimic şi mai mult decât atât au luat cea mai drastică măsură cu mine, deşi era şi alte sancţiuni. Probabil vor să scape de mine să nu-i mai încurc, pentru că au văzut că am o relaţie bună cu cei de la primărie”.

Mitescu: Nu ne interesează culoarea politică

Potrivit inspectorului şcolar adjunct, Gheorghe Mitescu, Ion Cioplea a fost susţinut de autorităţile locale din Târgu-Cărbuneşti şi de colegii de la şcoală pentru a fi menţinut în funcţia de conducere, fără să conteze apartenenţa politică a acestuia. „Domnul Ion Cioplea a fost recomandat pentru funcţia de conducere de cei de la primărie şi de colegi. Pe noi nu ne interesează apartenenţa politică. Din discuţiile pe care le-am avut cu dumnealui, ne-a spus că a fost supus la presiuni din partea PSD Gorj din care face parte şi pe care îl reprezintă şi în Consiliul Local. I s-a cerut să renunţe la funcţie, dar nu a acceptat şi a continuat să ocupe funcţia de director”, a spus inspectorul general adjunct Gheorghe Mitescu.

Fugaru: E o absurditate

Şi la primăria din Târgu-Cărbuneşti a ajuns o adresă din partea PSD prin care Consiliul Local este înştiinţat de faptul că lui Ion Cioplea i-a fost retras sprijinul politic. „Consilierul local a depus la noi un memoriu prin care ne-a înştiinţat că a contestat decizia luată la nivel local. Hârtia care a ajuns la primărie a fost semnată de domnul Florin Cârciumaru, dar eu cred că nu a ştiu ce a semnat, pentru că el nu face jocuri politice din astea. Decizia de a-l exclude din partid a fost luată de cei care fac şicanări în PSD. Nu ni se pare normal ca unui consilier indiferent din ce partid face parte să i se retragă sprijinul politic pentru că are o relaţie bună cu ceilalţi şi să nu mai fie dorit de partidul lui. E o absurditate”, a declarat viceprimarul Ion Fugaru.  

PSD: Nu a muncit în campanie

Reprezentanţii PSD susţin că nu menţinerea în funcţia de conducere a instituţiei de învăţământ a dus la excluderea lui Ion Cioplea din partid, ci faptul că nu s-a conformat sarcinilor de partid. „Din câte ştiu eu nu asta a fost cauza care a dus la excluderea din partid. Au fost mai multe probleme de ordin intern, legate de activitatea dumnealui din campaniile electorale”, a declarat Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: